marko nikolic vojvodina

Nikolić: U svakom trenutku znamo šta hoćemo

Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić rekao je danas da njegova ekipa u revanšu baraža za Ligu Evrope protiv moldavskog Šerifa mora da pokaže da zna šta hoće kako bi došla do grupne faze takmičenja.
-Preostalo je samo 90 minuta tokom kojih ćemo pokušati da ostvarimo ono u šta niko nije verovao i o čemu niko nije želeo ni da priča, a to je plasman u grupnu fazu Lige Evrope, što je zaista pravi podvig – rekao je Nikolić.
Prema njegovim rečima, rezultat od 1:1 u prvoj utakmici, daje lepe šanse gostujućoj ekipi, iako se, kako je kazao, na prvi pogled čini da je domaćin u prednosti.
-Znamo da moramo da postignemo gol i na taj način i pripremamo utakmicu. Situacija pred revanš sa Šerifom je slična onoj u kojoj smo bili pred drugi meč sa Bursasporom, s tim što smo u malo boljem položaju, jer je tada protivnik u Novom Sadu postigao dva gola – kazao je trener novosadskog superligaša.
Nikolić je istakao da njegovi igrači u prestojećem meču u Moldaviji mnogu mnogo da dobiju, a sa druge strane nemaju šta da izgube, jer su već ostvarili veliki uspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope, te da zbog toga u meč ulaže bez pritiska.
-U prvoj utakmici smo upoznali protivnika i znamo da se radi o izuzetno čvrstoj ekipi, fizički izuzetno jakoj koja ima vrlo malo slabih tačaka. Dobra stvar za nas je što u revanšu pravo nastupa nemaju dva Brazilca, Kadu i Lukanor, koji su glavne poluge u napadu Šerifa – rekao je Nikolić, dodajući da se „može desiti da upravo zbog neigranja pomenutih fudbalera Moldavci još veći akcenat stave na čvrstinu u igri“. 
Nikolić je kazao da postoji mogućnost promena u sastavu Vojvodine u odnosu na prvi meč sa Šerifom, ali je naglasio da je siguran da će svaki fudbaler koji izađe na teren dati svoj maksimum.
-Ponašanje igrača posebno u poslednjih dva-tri dana daje mi za pravo da budem optimista i da verujem da možemo stići do rezultata kojim bi našim navijačima omogućili da u Novom Sadu tokom cele jeseni gledaju evropske utakmice – istakao je Nikolić.
On je rekao da će fudbaleri Vojvodine na treninzima redovno vežbati izvođenje jedanaesteraca jer je, kako je kazao, vrlo realna opcija da se pitanje plasmana u Ligu Evrope odluči upravo sa bele tačke.
Pojačanje Vojvodine u ovom prelaznom roku Nikola Leković rekao je da su posle teškog duela sa Spartakom sve misli fudbalera Vojvodine usmerene ka Tiraspolju i revanšu sa Šerifom.
-U revanš ulazimo maksimalno koncentrisani. Ukoliko popravimo neke stvari, kao što je konfuzija koju smo pokazali u prvom poluvremenu prve utakmice, onda verujem da možemo doći do povoljnog rezultata – rekao je Leković. 
Revanš meč Šerif – Vojvodina igra se u Tiraspolju u četvrtak od 19 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Zvezda u Kruševcu, Partizan dočekuje Bačku