dodic

Dodić: Biće izuzetno borbena utakmica protiv Voždovca

Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da očekuje izuzetno borbenu utakmicu protiv Voždovca u četvrtom kolu Super lige, na kojoj će beogradski klub prvi put igrati na novom stadionu.
-Bilo je neizvesno da li ćemo igrati na prirodnoj ili veštačkoj travi jer postoji razlika između ove dve podloge. Ali, to ne menja naše ambicije, a to je da probamo da dobijemo svaku utakmicu. Sigurno da dobra igra protiv Donjeg Srema uliva optimizam iako je ova nedelja bila dosta turbulentna zbog prelaznog roka – rekao je Dodić na konferenciji za novinare u Jagodini. 
U toku prelaznog roka Predrag Rajković i Goran Gogića otišli su iz Jagodine u Crvenu zvezdu, a došli su Aleksandar Pešić i Kosta Bajić. 
-Sve je to u sklopu prelaznog roka tako da smo mi i pre odlaska Rajkovića i Gogića za te pozicije već pripremali igrače. Tu mislim na Anđelka Đuričihca i Predraga Ranđelovića. Dovođenjem želimo da nadomestimo odlaske. Sa jakom konkurencijom i borbom za svako mesto u timu želja nam je da svaki igrač da svoj maksimum i da sa tim maksimumom postižemo dobre rezultate – rekao je Dodić. 
Ekipa Voždovca je, prema rečima Dodića, pobedom protiv odlične ekipe Javora u Ivanjici dokazala svoj kvalitet i da su vrlo brzo prihvatili standarde Super lige. 
-Oni su naknadno ušli u ovu ligu, ali su se vrlo brzo organizovali i napravili respektabilan sastav. Najveća opasnost preti od našeg bivšeg igrača i kapitena Voždovca Vladimira Đilasa. Očekujem jednu izuzetno borbenu utakmicu na premijeri novog stadiona pod reflektorima i želim da navijaci uživaju a da mi povoljnim rezultatom obradujemo svoje navijače i tako uđemo u seriju boljih rezultata – kazao je Dodić. 
Fudbaler Jagodine Dario Damjanović izjavio je da ukoliko igrači shvate utakmicu kao poslednju, pozitivan rezultata neće izostati. 
-U toku ove sedmice su se dešavale prmene u prelaznom roku, ali verujem da će svaki novi igrač dati svoj maksimum i da neki izostanci neće toliko puno uticati na našu igru – kazao je Damjanović. 
Na konferenciji su predstavljena i dva nova pojačanja Jagodine. To su napadači Kosta Bajić (24) koji je potpisao trogodišnji ugovor i Aleksandar Pešić (21) koji je potpisao dvogodišnji. 
-Došao sam u Jagodinu i nadam se da ćemo ponoviti uspeh od prošle godine, osvajanje Kupa i nadam se da ćemo izboriti Evropu – rekao je Bajić, koji je ponikao u Vojvodini. 
Pešić je igrao za OFI sa Krita i u moldavskom Šerifu. 
-Posle dugo godina igranja u inostarnstvu doneo sam odluku da se vratim u srpski fudbal i ovde pokažem šta znam. Počeo sam u Nišu, posle sam igrao za mlađe kategorije Partizana. Došao sam ovde da bismo pokušali da ostvarimo ciljeve za ovu sezonu, to je plasman od prvog do četvrtog mesta, kao i Evropa – kazao je Pešić. 

Povezana vest:  Telefut: Zidan najbolji u istoriji francuske lige