borusija verderPobede Hamburga, Hanovera i Menhengladbaha

Fudbaleri Hamburga pobedili su danas na svom terenu Braunšvajg sa 4:1, u utakmici četvrtog kola Bundes lige i zabeležili prvu prvenstvenu pobedu u sezoni.
Hamburg je do poluvremena vodio sa 2:0 golovima Rafaela van der Varta u šestom i Žaka Zue u 16. minutu, a u drugom poluvremenu dvostruki strelac bio je Hakan Čalhanoglu, u 79. i 90. minutu.
To je prva pobeda Hamburga u prvenstvu ove sezone, i sa četiri boda zauzima 12. mesto, dok je Braunšvajg poslednji bez bodova.
Fudbaleri Hanovera pobedili su na svom terenu Majnc sa 4:1 i popeli se na četvrto mesto na tabeli. Golove za domaće postigli su Mame Dijuf u 30. minutu, Artur Sobeh u 36, Didije Konan u 79. i Edgar Prib dva minuta kasnije.
Jedini gol za Majnc i to vodeći na utakmici, postigao je Nikolaj Miler u 11. minutu. Hanover i Majnc na četvrtom i petom mestu imaju po devet bodova.
Borusija iz Menhengladbaha pobedila je na svom terenu Verder iz Bremena sa 4:1 i posle druge prvenstvene pobede zauzima sedmo mesto na tabeli sa šest bodova. Isti broj bodova ima i Verder, ali je deveti na tabeli.
Sve golove na utakmici postigli su fudbaleri iz Menhengladbaha. Domaći su poveli preko Huana Aranga u 35. minutu, Rafael je postigao drugi gol u 52, a strelci su bili još i Maks Kruze u 73. i Patrik Herman u 84. minutu.
Gol za Verder postigao je Havard Nordveit, koji je u 68. Minute zatresao mrežu svog golmana.
Volfsburg je na svom terenu pobedio Hertu sa 2:0, dok je Augzburg u gostima pobedio Nirnberg sa 1:0.
Danas igraju još Šalke – Bajer Leverkuzen, a sutra Štutgart – Hofenhajm i Ajntraht Frankfurt – Borusija Dortmund.

Povezana vest:  Mesi: Bilo bi strašno videti Nejmara u Realu