stadion vozdovca 1

Stadion Voždovca – svetla tačka srpskog fudbala

U moru ružnih događaja koji prate srpski fudbal, večeras su navijači u beogradskom naselju Braće Jerković na Voždovcu imali priliku da prisustvuju nečemu drugačijem, lepšem i zanimljivijem.
Fudbaleri Voždovca i osvajača Kupa Srbije, Jagodine, odigrali su utakmicu četvrtog kola, prvu na modernom stadionu na kojem bi pozavidele i razvijenije evropske zemlje.
Takođe ovaj meč ostaće upamćen i kao prvi duel u srpskom fudbalskom šampionatu koji je odigran na terenu sa veštačkom travom.
Kako su naveli iz voždovačkog kluba, radi se o podlozi koja je vrhunskog kvaliteta i poslednje je generacije.
Večerašnjoj utakmici, koja je završena remijem 1:1, prisustvovalo je oko 3.000 gledalaca, a ukupni stadiona kapacitet iznosi 5.000 sedećih mesta.
Stadion je opremljen i najmodernijim reflektorima, tako da će mečevi, kao i ovaj današnji, biti igrani u večernjim terminima.
Sjajan ambijent na stadionu upotpunili su najvatreniji navijači Voždovca koji su napravili dobru atmosferu. Naravno, nije moglo da prođe bez određene količine pirotehničkih sredstava, ali ipak nije bilo razloga za prekid utakmice.
Stadion Voždovca napravljen je na vrhu velikog tržnog centra i, ono što ga, pokazalo se, takođe razlikuje od ostalih sportskih objekata u Srbiji je mogućnost da svi gledaoci brzo i bez gužve izađu sa tribine po završetku meča.
Među gostima na utakmici bili su gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, kandidat za ministra saobraćaja Aleksandar Antić, glumac Viktor Savić, selektor omladinaca Srbije, šampiona Evrope, Ljubinko Drulović i mnogi drugi.

Povezana vest:  Ikardi u Interu do 2019. godine