Dodik-Borovcanin4Borovčanin: Budimo patriote bez nasilja

Doskorašnji državni sekretar za omladinu Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin pozvao je danas publiku da fer i korektno navija na predstojećoj fudbalskoj utakmici izmedju Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu.
-Sport je u prošlosti bio zloupotrebljen za razdvajanje ljudi i naroda na prostorima bivše Jugoslavije i jedan od povoda za njihove kasnije sukobe. Predstojeća utakmica može biti povod za povezivanje država i naroda, a sport ponovo imati ulogu da povezuje, spaja i miri. Pozivam sve navijače da ostanu u kategoriji navijača i da zajedno pošaljemo poruku, ne samo svetu, veći i deci i mladima da su sportski stadoni u Srbiji mesta bezbednog okupljanja normalnih ljud -, rekao je Borovčanin, navodi se u saopštenju.
Borovčanin je istakao da je „utakmica izmedju Srbije i Hrvatske prilika da svetu pokažemo koliko volimo svoju zemlju“.
-Svaki oblik huliganizma i ispoljavanja nacionalne mržnje doprineće sankcijama našem fudbalu od strane medjunarodnih federacija FIFA i UEFA, a ne treba zaboraviti i na položaj naših sunarodnika koji žive u Hrvatskoj. Država, sport, igrači na terenu i navijači na tribinama imaju priliku da budu jedinstveni u promovisanju Srbije u svetu, kao zemlje sporta, fer odnosa i tolerancije – poručio je Borovčanin.
Utakmica A grupe kvalifikacija za SP izmedju Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra u Beogradu.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, De Rosi najverovatnije propušta utakmicu protiv Urugvaja