subotic schuerrle

Subotić i MItrović: Imamo snage da pobedimo Hrvatsku

Srpski fudbalski reprezentativci Neven Subotić i Aleksandar Mitrović poručili su danas da izuzetno respektuju hrvatsku reprezentaciju, ali da veruju u pobedu.
-Ništa nam nije išlo u Zagrebu, postoje dani kad izađeš na teren, imaš plan, znaš šta želiš, ali te jednostavno neće lopta. Na pauzu kad smo otišli ništa drugo nismo ni mogli da očekujemo posle onakvih 45 minuta. Tada je bilo i dosta momaka u timu koji igraju prvi put za reprezentaciju u takvom ambijentu, što je takođe ostavilo traga. Važnost i pritisak nisu nas tada sputali. Igram dugo u Nemačkoj, znam kakve atmosfera vlada pre i za vreme utakmice. Tada, to nije bio slučaj. Jednostavno, nije nam išlo“, rekao je Subotić za zvanični sajt FSS.
Defanzivac Dortmunda veruje da će u petak uveče na „Marakani“ sve da bude puno bolje.
-Sve više vremena i utakmica je iza nas, tim je sve bolji. Znamo da bi pobeda nad Hrvatskom mnogo značila našem narodu, pokušaćemo sve da ih obradujemo, jer navijači će biti naša najveća prednost. Mandžukić jeste najveća opasnost, i ovu sezonu je počeo u dobroj formi, ali tu je i Olić, a čak i na klupi imaju velike adute u Petriću i Eduardu – istakao je Subotić.
Mitrović je priznao da za utakmice poput ove sa Hrvatskom igračima nije potreban poseban motiv.
-Igramo derbi, svaki igrač jedva čeka da istrči na teren. Cenim hrvatski tim, Mandžukić i Olić, strelci iz prve utakmice možda imaju najveću medijsku pažnju, ali pored njih još dosta hrvatskih reprezentativaca zaslužuje maksimalan respekt. Možda je veći pritisak u redovima rivala jer direktno odlučuju o plasmanu. Što se nas tiče, protiv Kolumbije nedavno odigrali smo zaista dobru utakmicu, nažalost primili smo gol koji je pokvario utisak, ali igra iz Barselone je model kome treba da se teži – izjavio je Mitrović.
Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20.45 sati.

Povezana vest:  Valensija tone, uzbuđenja u Valjadolidu