mladi slavlje

MLADI, KVALIFIKACIJE ZA EP 2015

Srbija pobedom počela kvalifikacije za EP

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (do 21 godine) pobedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine, pošto je u četvrtak uveče u Gornjem Milanovcu bila bolja od selekcije Kipra sa 2:1 (1:0). Meč u Gornjem Milanovcu igran je pred praznim tribinama, pošto je Srbija kažnjena zbog incidenata u meču protiv Engleske u Kruševcu, a obe ekipe su utakmicu završile sa igračem manje. 
Golove za Srbiju postigao je Luka Milunović u 41. i 47. minutu, dok je strelac za Kipar bio Andrea Kirajaku u 65. minutu.  Selekcija Srbije bila je bolja u prvom poluvremenu, ali nije bilo izrazitih prilika. Najbolju šansu u prvom poluvremu Kiprani su imali u 38. minutu kada je Talasitis pogodio prečku. 
Samo tri minuta kasnije Srbija je povela golom Milunovića. Posle brze akcije, on je dobio loptu na ivici šesnaesterca odlakle je sjajnim šutom zatresao mrežu gostiju. 
Dva minuta igre u drugom poluvremenu Srbiji je bilo dovoljno da duplira prednost. Fudbaler Rada Uroš Đurđević je centrirao, a loptu je sa samo nekoliko metara u gol Kipra ponovo prosledio Milunović. 
Kiprani su smanjili rezultat u 65. minutu. Posle slobodnog udarca s leve strane, najbolje se snašao Kirajaku, koji je glavom proseldio loptu u mrežu. Minut kasnije Srbija je ostala s desetoricom igrača na terenu. Desni bek Srbije Marko Petković zaradio je, posle oštrog starta, direktni crveni karton. Međutim, do kraja meča i selekcija Kipra je oslabljena, pošto je Laifis zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. 
Srbiji je ovo bio prvi meč u kvalifikacijama, dok je Kipar do sada zabeležio po jednu pobedu i poraz. U Grupi 9 su još Belgija, Italija i Severna Irska. 

Povezana vest:  Blan pozvao Brianda kao zamenu za Remija i Sahu