engleska logoHodl traži ograničavanje broja stranaca u Premijer ligi

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Glen Hodl pozvao je danas vladu i Fudbalski savez Engleske (FA) da ispitaju na koji bi se način mogao da ograniči broj stranih igrača u Premijer ligi.
Hodl se tako nadovezao na izjavu novog predsednika FA Grega Dajka, koji je nedavno rekao da je u Premijer ligi „zastrašujući trend“ smanjivanja broja domaćih igrača.
U prošloj sezoni je 32 odsto engleskih igrača bilo u prvim postavama premijerligaških klubova, a Hodl je rekao da se plaši da će u narednim godinama taj postotak biti još manji.
-Svi znamo da je teška situacija, pravila su pravila i Premijer liga mora da ih poštuje. Ali, moramo da pokažemo zube. Možda vlada može da pomogne, ali veće i dublje pitanje za političare i FA je kako da se udružimo, jer je 32 odsto igrača brojka koja je iz godine u godinu manja – rekao je Hodl, preneli su britanski mediji.
Hodl, koji je predvodio Englesku do grupne faze Svetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, dodao je da je rad trenera s mladim igračima ključna stvar.
Protiv velikog broja stranaca u Engleskoj pobunio se i fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand i pozvao na rešavanje tog problema.

Povezana vest:  Del Boske uvrstio Kostu u konačan spisak za Mundijal