FSS logo

FSS podneo kandidaturu za Evropsko prvenstvo 2020. godine

Fudbalski savez Srbije (F S S)danas se zvanično kandidovao za suorganizatora Evropskog prvenstva 2020. godine, potvrdio je generalni sekretar F S S Zoran Laković.
-Aplicirali smo za domaćina, ali nam tek slede ozbiljni razgovori s predstavnicima države. Država mora da stane iza kandidature kako bi ona bila smatrana ozbiljnom – rekao je Laković. 
Laković je naveo da postoje dve opcije za stadion na kojem bi se igrale utakmice: renoviranje jednog od postojećih ili izgradnja novog, nacionalnog stadiona. Evropska fudbalska unija (UEFA) je početkom godine odlučila da se kontinentalno prvenstvo 2020. godine igra u 13 gradova. 
Još nema zvaničnih podataka koji su sve savezi podneli aplikaciju. Prvi čovek Fudbalskog saveza Mađarske Sandor Čanji rekao je agenciji AP da je Budimpešta podnela kandidaturu, a eventualne utakmice u tom gradu igrale bi se na renoviranom stadionu Ferenc Puškaš. 
Planirano je da se stadion u Budimpešti renovira do 2017. godine, kada će imati 65.000 mesta. UEFA će aplikacije primati do četvrtka, dok će u septembru 2014. godine objaviti konačan spisak gradova-domaćina. 

Povezana vest:  Marić: Prava reakcija hrvatske države na Mamićeve uvrede