sloboda uzice stadion

Zasijao Gradski stadion u Užicu

Reflektori na Gradskom stadionu u Užicu pušteni su večeras u probni rad, a premijeru će imati u subotu na utakmici 5. kola Superlige Srbije između Slobode i Partizana.
Predsednik Upravnog odbora Slobode Dragan Subotić izjavio je da je Užice ispunilo sve uslove da se na stadionu igraju i evropske utakmice.
-To je izuzetno važno za imidz Užica i fudbala uopšte, a od naredne godine svi domaći klubovi moraju imati reflektorsko osvetljenje ukoliko žele da se takmiče u Superligi – rekao je Subotić.
Subotić je podsetio da je izgradnja reflektora koštala 30 miliona dinara, a da je projekat realizovan zahvaljujući podršci grada Užica, Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige, preko kojih je realizovana donacija UEFA od 135.000 evra za reflektorsko osvetljenje.
Gradonačelnik Užica Saša Milošević istako je da je grad u rekordnom roku obezbedio građevinske dozvole i omogućio da izvođač radova Amiga iz Kraljeva postavi reflektore u dogovorenom roku.
-Sve smo odradili prema planu i u subotu će se u Užicu, prvi put u istoriji, odigrati jedna fudbalska utakmica pod reflektorima – rekao je Milošević.
Utakmica 5. kola Superlige Srbije između Slobode i Partizana biće odigrana u subotu od 20 sati na Gradskom stadionu u Užicu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Selektor Holandije skratio spisak igrača za tri imena