Aaron Ramsey Sunderland ArsenalArsenal pobedom preuzeo lidersku poziciju u Premijer ligi

Pobedom nad Sanderlendom u rezultatom 3:1 ekipa Arsenala preuzela je danas, makar privremeno, prvo mesto na tabeli engleske Premijer lige.
Pobedu Arsenala obeležio je i prvi nastup novog pojačanja ekipa, nemačkog reprezentativca Mesuta Ozila. Iako nije bio strelac, Ozil je sa jednom asistencijom i odličnom igrom u srednjem redu pokazao da će biti veliko pojačanje za „tobdžije“.
Arsenal je poveo golom Olivijera Žirua u 11. minutu, na asistenciju Ozila. Ekipa Sanderlenda, koju vodi harizmatični trener Paolo di Kanio, izjednačila je iz penala u 48. minutu, a gol je postigao Kreg
Gardner. Nakon toga, dvostruki strelac za Arsenal bio je Aron Remzi, u 67. i 76. minutu.
Pobedu je zabeležio i Totenhem, koji je na svom terenu bio bolji od Noriča sa 2:0. Oba gola za londonsku ekipu postigao je reprezentativac Islanda Gilfi Sigurdson. Današnjom pobedom Totenhem je sa devet bodova, koliko ima i Arsenal, došao na drugo mesto lige.
Od ostalih ekipa, Njukasl je napravio iznenađenje pošto je u gostima savladao ekipu Aston Vila sa 2:1. Vodeći gol za Njukasl u 18. Minute postigao je Hatem Ben Arfa, a izjednačio je belgijski reprezentativac Kristijan Benteke u 67. minutu. Konačnih 2:1 za pobedu Njukasla postavio je Žoan Gufran u 73. minutu.
Hal siti odigrao je nerešeno 1:1 sa solidnom ekipom Kardifa. Golove na toj utakmici postigli su Kertis Dejvis u 40. minutu za domaćina, dok je Piter Vitingem u 59. minutu doneo bod gostima. Kardif, novajlila u Premijer ligi, trenutno je na 9. mestu sa pet osvojenih bodova iz četiri utakmice.
Nerešeno je bilo i u Londonu, gde je Fulam dočekao ekipu Vest Bromviča. Gol za Fulam postigao je Stiv Sidvel u 22. minutu, a bod za VBA u nadoknadi vremena doneo je Geret Mekauli.
Mančester siti, koji važi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje lige, odigrao je razočaravajuću utakmicu bez golova sa Stoukom. Iako je Siti bio gost, očekivalo se da će ekipa Manuela Pelegrinija ipak više uraditi na toj utakmici. Mančester siti trenutno drži četvrto mesto sa sedam osvojenih bodova.
Ranije danas, Mančester junajted pobedio je Kristal palas sa 2:0, a golove za branioca titule postigli su Robin van Persi u 46. minutu iz penala i Vejn Runi u 81. minutu fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca.
Na današnjem programu Premijer lige je još jedna utakmica, londonski Čelsi dočekuje ekipu Evertona iz Liverpula.

Povezana vest:  Savićević savetovao Jovetića da razmisli o Juventusu