fifa

Šef lekarskog tima FIFA: Mundijal u Kataru mora na zimu

Šef lekarskog tima Svetske fudbalske organizacije (FIFA) Mišel D’Hoge rekao je danas da će na predstojećoj sednici Izvršnog odbora te organizacije u Cirihu predložiti da se Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine sa leta pomeri na zimu.
Kako prenose britanski mediji, očekuje se da će FIFA na sednici zakazanoj početkom oktobra u Cirihu odobriti pomeranje termina na zimu 2022. godine.
Asocijacija evropskih klubova, kao i Konfederacija fudbalskih saveza Severne i Centralne Amerike i Kariba (KONKAKAF) žele da odlože donošenje odluke, kako bi mogli da analiziraju uticaj koje bi eventualno pomeranje uticalo na odigravanje liga.
-Moj stav je vrlo jasan, sa medicinske tačke gledišta, mislim da je bolje da se Svetsko prvenstvo održi tokom novembra I decembra – kazao je D’Hoge.
I pre no što je Katar decembra 2010. godine izabran za domaćina Mundijala 2022. godine, nagađalo se o mogućnosti da se turnir igra zimi, pošto u Kataru leti temperatura premašuje 40 stepeni Celzijusa i to uz česte peščane oluje.

Povezana vest:  Van der Sar završava karijeru krajem sezone