stojanovic cz luStojanović: Verujem u svoju ekipu, moramo mnogo da radimo

Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Slaviša Stojanović rekao je danas da je veruje da će njegovi igrači uspeti da nadoknade zaostatak za Partizanom u Super ligi Srbije, i dodao da je svestan da do toga „neće doći preko noći“.
-Ubeđen sam da imamo kvalitet za najviše domete, ali ništa ne može da se desi preko noći. Uostalom, odigrano je tek pet kola, ostalo je još 25, i sada je suviše rano za neki presek. Još ni polusezona nije gotova – kazao je Stojanović, a prenosi klupski sajt.
Crvena zvezda nakon pet kola u Super ligi ima 10 bodova i nalazi se na deobi trećeg mesta, dok su Partizan i Čukarički prvi sa po 13.
Crveno-beli su u nedelju na svom stadionu remizirali sa Donjim Sremom 2:2, a Stojanović je rekao da nije zadovoljan rezultatom, kao i da u sledećoj utakmici od svojih igrača očekuje da pokažu reakciju na taj meč.
-U nedelju smo pred 40 hiljada navijača, u fenomenalnom ambijentu imali idealnu priliku da pokažemo zrelost i ozbiljnost, međutim nismo, i veoma sam nezadovoljan time. Nismo imali dogovor da se povučemo, već smo u poluvremenu pričali da izađemo da damo drugi i treći gol – kazao je Stojanović.
-Očekujem da već u narednom duelu pokažu reakciju, ali očekivanja su jedno, a realnost nešto drugo – dodao je on.
Nakon utakmice sa Donjim Sremom, fudbaler Miloš Ninković je rekao da nikada u karijeri nije video ekipu u koju se uvuče toliko straha nakon što primi gol, a Stojanović je kazao da se slaže sa izjavom veznog igrača.
-Na tome treba mnogo da se radi, jer je to problem psihičke prirode. Strah može da nadvlada samopouzdanje, a samopouzdanje se stiče pobedama – rekao je šef stručnog štaba crveno-belih.
Stojanović je kazao da ne postoji velika razlika između timova u Super ligi i dodao da da je zato potrebno svakom protivniku pristupiti maksimalno ozbiljno.
-Donji Srem je na papiru bio autsajder, pa smo se opekli. Ne treba nam bolja opomena. Teren je jedino merilo. Mislim da svaki tim ima nekolicinu odličnih i iskusnih fudbalera, da svi vredno treniraju i da je liga ujednačena. Zbog toga svaku utakmicu smatram pođednako važnom, i idem korak po korak – kazao je Stojanović.

Povezana vest:  Vojvodina posle preokreta pobedila Partizan