sasa ilic-Partizan - Rubin004

Saša Ilić na korak od Stjepana Bobeka

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić, kome nedostaju još dva gola kako bi postao najbolji strelac u istoriji crno-belih na prvenstvenim mečevima, rekao je danas da je to „frapantan“ podatak i da mu prija da bude u društvu legendi Partizana, kao što je Stjepan Bobek. Ilić je u utakmici protiv OFK Beograda u subotu postigao prvi gol u pobedi Partizana od 2:0, što mu je bio 117. prvenstveni pogodak. 
Da bi dostigao najboljeg strelca Partizana u prvenstvenim mečevima na večnoj listi, Stjepana Bobeka, potreban mu je samo još jedan gol, a još dva da bi izbio sam na čelo te liste. 
-Ne treba biti neskroman u ovom trenutku. Sigurno da prija. Partizan ne postoji malo, skoro 70 godina i biti na korak od toga da postaneš najbolji strelac je frapantan podatak. U današnjem fudbalu, kako se stvari odvijaju, veoma je teško odigrati toliko utakmica i sezona za Partizan, ali i postići toliko golova – rekao je Ilić.
Ilić je dodao da je sigurno bilo teže postići toliko golova u nekadašnjoj Jugoslaviji i u ligi u kojoj je igrao Bobek. 
-Ova i tadašnja liga ne mogu da se porede. Bobeka nisam gledao, ali sam čuo od oca kakav je fantastičan igrač bio, jedan od najboljih u istoriji Partizana. Prija mi da budem u društvu takvih legend – kazao je Ilić. 
Kapiten crno-belih je dodao da se ne opterećuje golovima i time kada će postići još ta dva gola. 
-Nikad se nisam bavio time, nisam se opterećivao. Da jesam, stalno bih izvodio penale… Kad se desi, desiće se. Sada je najvažnije da Partizan igra dobro, da pobeđuje i da smo izašli iz igračke I rezultatske krize – rekao je Ilić.
Partizan u sredu igra meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca, a u narednom, sedmom kolu Super lige Srbije, gostuje Vojvodini u Novom Sadu. 

Povezana vest:  Matić: Nema izgovora, Sevilja je bila bolja