Jose Mourinho Press Conference

Morinjo: Teri će dobiti novi ugovor sa Čelsijem

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo izjavio je danas da će uprava kluba ponuditi kapitenu Džonu Teriju novi ugovor, ako ostane u dobroj formi. Teri je u subotu, u londonskom derbiju na Vajt Hart Lejnu, doneo izjednačenje Čelsiju protiv Totenhema (1:1), što je bio njegov prvi gol u prvenstvu.
Teri se prošle sezone, kada je trener bio Rafael Benites, borio za mesto u prvom timu, ali je od dolaska Žozea Morinja odigrao sve utakmice u Premijer ligi ove sezone. 
-Mislim da će zbog načina na koji igra, Teri moći da igra u Čelsiju, u Kini, gde god bude želeo. Od prvog dana sam mu rekao da ne priča javno o potpisivanju novog ugovora. On je veoma dobar igrač, a veoma dobri igrači nemaju problema sa svojim ugovorima – rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji. 
Teri (32) je 1995. godine iz Vest Hemovog mlađeg tima prešao u Čelsijev mladi tim, a za prvi tim kluba sa Stamford Bridža debitovao je 1998. godine i od tada je odigrao 582 utakmice i postigao 56 golova. On je sa Čelsijem osvojio tri šampionske titule Premijer lige, Ligu šampiona, Ligu Evropa, pet trofeja FA kupa i po dva Liga kupa i Komjuniti Šilda. 
Za reprezentaciju Engleske odigrao je 78 utakmica i postigao šest golova. 

Povezana vest:  Blater: Trostruka kazna zavisi od sudijske procene