zoran lakovic gensek FSS

Laković: Najverovatnije se nećemo žaliti na kaznu FIFA

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je danas da će nacionalni savez sačekati obrazloženje Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) na kaznu od 50.000 švajcarskih franaka zbog propusta u organizaciji utakmice sa Hrvatskom, ali da se najverovatnije neće žaliti.
-Sačekaćemo obrazloženje, ali verovatno se nećemo žaliti, jer i pored dobre organizacije, koju su pohvalili delegat i komesar za bezbednost, ipak je bilo nekoliko propusta, upaljenih baklji, lomljenja stolica, zviždanja gostujućoh himni i određenih povika sa tribina – izjavio je Laković.
FSS je kažnjen na osnovu članova 65 i 67, stavovi 1 i 3, Disciplinskog koda FIFA. Odluku o kažnjavanju FSS doneli su članovi Komiteta u sastavu: predsednik Klaudio Susler (Švajcarska) i članovi Francisko Akosta (Ekvador), Piter Kembel (Kajmanska ostrva) i Martin Hong (Hongkong).
Istovetna kaznena mera proletos je izrečena Fudbalskom savezu Hrvatske (HNS), prilikom organizacije meča Hrvatska – Srbija u Zagrebu.
Disciplinska komisija FIFA kaznila je danas i hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića sa dve utakmice suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio nakon brutalnog starta nad Miralemom Sulejmanijem.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Australija eliminisala Siriju, dva gola Kejhila