kumbelaDortmund poražen u Menhengladbahu, prva pobeda Braunšvajga

Fudbaleri Borusije Dortmund izgubili su danas kao gosti od imenjaka iz Menhengladbaha sa 2:0, dok je Ajntraht Braunšvajg istim rezultatom neočekivano slavio na gostujućem terenu protiv Volfsburga, što je njegova prva pobeda otkako se vratio u nemačku Bundes ligu.
Aktuelni nemački i evropski vicešampion zastao je u jurišu na titulu i pretrpeo prvi poraz ove sezone. Reprezentativac Srbije Neven Subotić uspešno je komandovao odbranom Dortmunda sve do 80. minuta, kada je Humels zaradio crveni karton i skrivio penal, kojeg je realizovao Kruze.
Rafael je u finišu potvrdio zaslužen trijumf Borusije Menhengladbah, koja je skočila na četvrtu poziciju na tabeli, dok je Borusija Dortmund ostala na čelu, barem do utakmice između Leverkuzena i Bajerna.
Šalke je loše počeo meč protiv Augsburga, ali su gosti brzo ostali oslabljeni zbog isključenja Klavana, što je domaćin iskoristio i u nastavku obezbedio ubedljiv uspeh.
Veliko iznenađenje priredio je Ajntraht Braunšvajg savladavši u gostima favorizovani Volfsburg (2:0), pa sa velikim ohrabrenjem nastavlja borbu za opstanak u daljem toku šampionata.
Rezultati 8. kola Bundes lige:
Šalke – Augsburg 4:1 (Boateng 16. penal, Salai 28, 78, Majer 86 – Melders 10)
Borusija Menhengladbah – Borusija Dortmund 2:0 (Kruze 81. penal, Rafael 87)
Štutgart – Verder 1:1 (Harnik 6 – Petersen 37)
Volfsburg – Ajntraht Braunšvajg 0:2 (Belarabi 30, Kumbela 86)
Majnc – Hofenhajm 2:2 (Čupo-Moting 82, Noveski 90 – Foland 14, Firmino 22)
Od 18.30 sati igraju Bajer Leverkuzen – Bajern Minhen.
Odigrano u petak: Hanover – Herta 1:1.
Sutra se sastaju Nirnberg – Hamburger i Frajburg – Ajntraht Frankfurt.
Tabela: Borusija Dortmund i Bajern Minhen po 19 bodova, Bajer Leverkuzen 18, Borusija Menhengladbah i Hanover 13, Herta 12, itd.

Povezana vest:  Teri: Navijam da Lester osvoji titulu u Premijer ligi