dejan_lekic_fk_cz_vs_vojvodinaVojvodina protivnik Zvezde u finalu Kupa Srbije

Fudbaleri novosadske Vojvodine plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su večeras u polufinalnoj utakmici Beogradu savladali ekipu domaćeg Partizana sa 3:1 (1:1).

Strelci su bili Petrović u 45. za Partizan, a Mrđa u 36. i 49. i Đurovski u 59. minutu za Vojvodinu.

Vojvodina je u prvom poluvremenu prikazala bolju igru ali samo do gola u 36. minutu. Tadić je lako prošao po levoj strani Tomića i precizno centrirao ka petercu Partizana. Mrđa je lako nadvisio uspavanog Stankovića i sproveo loptu pokraj nemoćnog Božovića u mrežu.
Tu su Novosađani stali i okrenuli se preranom branjenju gola i sve češćem ležanju na terenu. Partizan se brzo oporavio od iznenadnog gola Mrđe i krenuo angažovano ka golu Brkića.
U poslednjem minutu prvog poluvremena Saša Ilić je primio jednu loptu, doturio je Kleu, a ovaj je odigrao povratnu do Petrovića. Potencijalni reprezentativac Srbije divno je plasirao loptu u desni ugao gola Brkića, koji se istina bacio ka njoj, ali je bio kratak.
Prvih 45 minuta igre karakterisali su grubi startovi igrača oba tima, koji su se, shodno važnosti utakmice borili za svaku loptu.
Trener Partizana Goran Stevanović ostavio je na klupi Moreiru i Dijaru, a priliku su dobili Ilić i Mijić.
Moreira je na početku drugog poluvremena zamenio Ilića, ali je Vojvodina posle samo tri i po minuta igre stekla novo vođstvo. Ponovo su u glavnim ulogama bili Tadić i Mrđa koji je posle centaršuta raspoloženog veziste sa peterca tukao glavom u levi ugao Darka Božovića – 1:2.
U toku je bio 49. minut, a nakon dva vrlo dobra napada Partizana i prilike koju je propusti Kleo Vojvodina je stigla i do trećeg gola posle samo deset minuta.
Partizan je ostavio dosta mesta u svom polju bočnim igračima gostiju pa je Mario Đurovski u 59. minutu naleteo na povratan pas i levom nogom sa oko 25 metara postigao prelep gol za ubedljivo vođstvo Novosađana.
Domaći su se šokirani novim primljenim golom izgubili na terenu i usledila su silna bezidejna, početnička i u nekim trenucima tragikomična bunarenja sa centra terena ka šesnaestercu gde su lopte čekali igrači sa klupe, Dijara i Vašington.
Crno-beli su i pored loše igre imali podršku navijača ali su i oni u poslednjih pet minuta utakmice, revoltirani dešavanjima na terenu, kao i rezultatima kluba skandirali treneru Goranu Stevanoviću: „Plavi, odlazi!“.

Povezana vest:  Vest Hem sve bliži opstanku u Premijer ligi

Vojvodina će u finalu nacionalnog kupa, 5. maja u Beogradu, igrati protiv Crvene zvezde, koja je juče savladala OFK Beograd sa 1:0.