FSS_logoFSS: Neljudski i vandalski ispad

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) najoštrije je danas osudio ranjavanje navijača na utakmici između Crvene zvezde i OFK Beograda u polufinalu nacionalnog Kupa.

„Fudbalski savez Srbije najoštrije osuđuje neljudski i vandalski ispad viđen na stadionu Crvene zvezde… Sinoćnji incident je jedan od najtežih ispada ikada viđenih na našim stadionima i kao takav ne sme proći nekaznjeno“, naglašava se u saopštenju FŠ.

Povezana vest:  Bartomeu: Ćavi može da ostane u Barseloni i 2016.

Navodi se i da će Disciplinska komisija zato po hitnom postupku zasedati već danas u 14 sati.

-Naša organizacija u potpunosti podrzava sve aktivnosti po pitanju iskorenjivanja svih zala na fudbalskim borilištima, kako u cilju iskazivanja nulte tolerancije prema rasističkim ispadima, tako i u borbi protiv huliganskog ponašanja, ispoljavanja nacionalistickih, ksenofobičnih i ostalih anomalija – ističe se u saopštenju

Povezana vest:  Dortmund teško do pobede, Herti bod u Nirnbergu

-U toj misiji istrajaćemo i u narednom periodu, pokazujući punu odlučnost u cilju uspostavljanja reda na sportskim terenima… Nehumani ispadi, poput sinoćnjeg, upereni su i protiv svih interesa srpskog fudbala, pa tako i onog reprezentativnog. I zato, nećemo dozvoliti da nas pojedinačni huliganski, vandalski i necivilizacijski gest vrati u doba loše prošlosti – naglašava FSS.