dejan stankovic srb est

Stanković: Jedva čekam da počne utakmica

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je danas da jedva čeka da počne utakmica protiv Japana u Novom Sadu na kojoj će se oprostiti od nacionalnog tima.
-Jedva čekam da počne utakmica. Siguran sam da će biti dosta emocija, ali neću unapred da razmišljam o suzama dok se ne dogode. Ljudi iz Saveza su mi rekli da će biti iznenađenja – rekao je Stanković novinarima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.
Stanković će tako postati rekorder po broju odigranih utakmica za državni tim, jer će imati jednu više od Save Miloševića, koji je dres reprezentacije oblačio 102 puta.
-Rekord je lep, ali želim da napomenem da sam sa zadovoljstvom igrao za reprezentaciju na kojem god mestu ona bila. Davao sam sve od sebe, nekad je bilo dovoljno nekad nije – rekao je 35-godišnji fudbaler.
Na pitanje novinara koji su mu najlepši, a koji najružniji trenuci u reprezentativnom dresu, Stanković je rekao: 
-Pamtim pobede koje su nas vodile na velika takmičenja, kao što su nad Hrvatskom, Rumunijom i Bosnom i Herecgovinom, a bilo je i onih trenutaka kada smo gubili od Kazahsatana, Jermenije i Argentine. Mnoge stvari bile bi drugačije da sam igrao ove kvalifikacije, jer bi to značilo da sam se oporavio od povrde, ali ne žalim za tim.
Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera debitovao je u dresu reprezentacije tadašnje Jugoslavije na prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje u Beogradu 22. aprila 1998, a oprostiće se od državnog tima protiv još jednog azijskog tima.
-Japan je ozbiljan rival, već dve godine sa Zakeronijem igra dobar fudbal i mislim da je uveo dosta pomaka u njhovoj igri i odnosu. Rekao sam Nagatomu da prvih 10-15 minuta na zapinje previše, dok ja ne izađem – našalio se Stanković.
On je naglasio da je još rano da bude funkcioner u FSS ili Crvenoj zvezdi, jer misli da je za to potrebno iskustvo.
Stanković je dodao da bi selektor Siniša Mihajlović trebalo da ostane na klupi „orlova“.
-Mihajović bi trebalo da ostane, jer je napravio dobru generaciju. Tek sad se vidi njegov rad, koliko poznajem fudbal, mislim da će ova selekcija otići na Evropsko prvenstvo u Francuskoj – rekao je Stanković.
Stanković je jedini srpski fudbaler koji je učestvovao na tri svetska prvenstva – 1998. u Francuskoj, 2006. u Nemačkoj i 2010. u Južnoj Africi. Pored toga, bio je učesnik i prvenstva Evrope 2000. u Belgiji i Holandiji. Prijateljska utakmica između Srbije i Japana biće odigrana 11. oktobra od 17.30 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Povezana vest:  Venger: Simuliranje bi trebalo kažnjavati