stojanovic cz lu
Stojanović: Slabije od ovog ne možemo
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da mora sa igračima da obavi otvoren i iskren razgovor i dodao da ekipa ne može da igra lošije nego što je to sada slučaj.
-Da li je to preteško rezultatsko breme, pritisak ili nešto treće. Na nama je da to ustanovimo jer je evidentno da ekipa ne prikazuje ni pola od onoga što, objektivno u odnosu na kvalitet koji poseduje, može da pruži. U odnosu na ono što igrači prikazuju tokom nedelje na treninzima, na utakmici se malo toga vidi. Objektivno, slabije od ovoga što prikazujemo u poslednjim mečevima, teško da možemo – rekao je Stojanović za klupski sajt.
Fudbaleri Zvezde otputovali su danas na mini-pripreme na Zlatibor gde će pokušati tokom reprezentativne pauze da podignu formu za nastavak takmičenja u Superligi.
Crveno-beli su u poslednje četiri prvenstvene utakmice zabeležili samo jednu pobedu. Poslednji u nizu poraza došao je u nedelju protiv Čukaričkog, a na Banovom Brdu je bilo evidentno koliko „škripi“ u odbrani Zvezde.
-Problem postoji još od prvog dana mog dolaska na Marakanu. Slaba defanziva i greške koštale su nas možda boljeg bodovnog salda u prvenstvu, kao i dužeg boravka u Evropi. Međutim, od igraca koje imamo na raspolaganju treba da pronademo najkompatibilniji tandem ili da rešenje potražimo u igracima koji ne igraju na tim pozicijama. Kako je, tako je, do zime, odnosno novog prelaznog roka, moramo ovako – naveo je Stojanović.
On je naglasio da svi snose odgovornost za propuste u igri.
-Ne želim da upirem prstom u druge, niti da tražim alibi. Sigurno da ima dosta i mojih grešaka, sebe smatram najodgovornijim. Klub ima problema, to nije nikakva tajna, ali i pored toga, mi moramo da budemo pravi na terenu, jer je on jedino merilo. Nadam se i da ćemo svi uskoro sesti za sto, analizirati propuste, zatim podvući crtu i doneti zaključak šta i kako dalje treba da radimo – rekao je Stojanović. 
Slovenački stručnjak dodao je i da ne obraća pažnju na medijske spekulacije o tome ko bi mogao da ga nasledi na klupi Zvezde. Posle osam odigranih kola u Superligi ekipa Crvene zvezde zauzima peto mesto na tabeli sa četiri boda manje od vodećeg Partizana.
Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 15. kola i tabela Premijer lige