england-football

FA planira da promeni pravilo dodatnog kažnjavanja

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je danas da planira da promeni svoja pravila i da omogući da ubuduće retroaktivno kažnjava igrače. FA je pre početka ove sezone već promenila pravilo i omogućila sebi dodatno kažnjavanje, pošto bi Disciplinska komisija pregledala sporan događaj. 
Međutim, u 6. kolu engleske Premijer lige došlo je do incidenta između napadača Čelsija Fernanda Toresa i defanzivca Totenhema Jana Vertongena, kada je Španac nakon jednog duela ogrebao igrača „pevaca“ po licu. 
Taj incident video je pomoćni sudija, a po pravili FA, ukoliko jedan od zvaničnika na utakmici primeti sporan momenat, ta organizacija nema pravo na retroaktivno kažnjavanje. Tores je zbog tog incidenta zaradio samo žuti karton, a kasnije tokom duela dobio je i crveni, zbog čega je propustio utakmicu sa Noričem.
Predsednik FA Greg Dajk rekao je da razume da je zbunjujuće za sve to što, iako je bilo očiglednog incidenta, ta organizacije nije dodatno kaznila Toresa. 
-Žao mi je što se Disciplinska komisija osetila da nema ovlašćenja da preduzme korake da kazni očigledan incident – rekao je Dajk.

Povezana vest:  Bizari zaustavio Milan, remi u Veroni