dejan stankovic i tole karadzic trofej

Stanković: Voleo bih da postanem direktor reprezentacije

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je danas da bi nakon završetka igračke karijere voleo da postane direktor nacionalnog tima.
-Najiskrenije, opcija o mom dolasku na mesto direktora reprezentacije mi se najviše dopada. Bio bih blizu selektora i igrača, neka spona između njih, gde mogu da vidim sebe. Tu smo, razgovaraćemo, svakako – rekao je Stanković na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Stanković će sutra na utakmici protiv Japana u Novom Sadu 103. put igrati u dresu sa državnim grbom i tako postati srpski rekorder po broju odigranih utakkmica.
-Jedva čekam da počne utakmica, ovih četiri-pet dana karantina bili su sasvim dovoljni. Dosta je bilo. Teže mi je bilo na debiju protiv Južne Koreje nego sada. Tada sam bio poptuno izgubljen. Zahvaljujući selektoru uspeo sam dva puta da se upišem u strelce i napravim sebi značajnu odskočnu dasku u karijeri – rekao je Stanković.
On je ubeđen da će selektor Siniša Mihajlović postaviti tim i pripremiti taktiku u kojoj će igrači imati motiv za dokazivanjem i pobedom.
-Nadam se da nisam poremetio ritam u reprezentaciji zbog ceremonije i svega što prati tu utakmicu. Trudio sam se da ne smetam u karantinu, neću smetati ni na terenu, ali neću se dugo ni zadržavati u igri, svakako. Bilo je, naravno, i lepih i tužnih trenutaka u reprezentaciji. Nije malo 15 godina. Ostajem pri stavu da ništa ne bih menjao – rekao Stanković.
Novom srpskom rekorderu na utakmici u Novom Sadu biće uručen uramljeni dres reprezentacije Srbije sa brojem odigranih utakmica, ali i „Zlatni dres“, novoustanovljena nagrada namenjena isključivo buduaim rekorderima po broju odigranih mečeva za reprezentaciju kao i najveće priznanje FSS, „Zlatna značka sa poveljom“.
Prijateljski meč između Srbije i Japana igra se sutra od 17.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Povezana vest:  Skaj sport: Mitrović menja Bonija u Svonsiju