sinisa mihajlovic hajat okt 2012 1Mihajlović: Oslabljeni smo, ali idemo na pobedu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da mu nedostaje 11 igrača, ali da će uprkos tome, oslabljeni nacionalni tim učiniti sve da pobedi Japan u Novom Sadu.
-Nedostaje nam 11 igrača koji su ranije bili na spisku, zbog povreda ili saradnje sa mladom reprezentacijom. U svakom slučaju, verujem da će igrači koji izadju na teren dati sve do sebe da ostvarimo cilj i pobedimo selekciju Japana – rekao je Mihajlović.
Mihajović je istakao da je Japan odličan protivnik, koga sa klupe predvodi Alberto Zakeroni.
-Zakeroni je moj nekadašnji trener i veliki prijatelj. On je bio, dobro sam zapamtio, pravi učitelj fudbala. Jedan od najboljih italijanskih trenera. Pristao je dva puta, na moj poziv, da dodje u Srbiju i održi predavanje na Školi za trenere Fudbalskog saveza Srbije. Gledao sam japanski tim na utakmici protiv Italije. Sjajni su bili 60 minuta, vodili 2:0, a potom izgubili zbog neiskustva. Vidi se, ipak, da je na čelu tima italijanski trener – dodao je Mihajlović.
Kapiten „orlova“ Branislav Ivanović rekao je da ne razmišlja da li će dostići Stankovića, iako je do sada odigao 64 utakmice za nacionalni tim.
-Svako ima svoju karijeru i svoje ciljeve. Ponavljam stalno da bih voleo da igram u reprezenatciji dok god to zaslužujem. Dejan je likom i delom pokazao koliko znači za naš fudbal. Pomerio je granice, verujte – do nemogućeg. Nemoguće bi bilo kopirati ga iako ćemo svakako u budućnosti pokušati da budemo vodje reprezentacije po uzoru na njega. Tu pre svega mislim na način na koji je bio vodja na terenu i kako je prihvatao mlade igrače koji tek ulaze u reprezentaciju – rekao je Ivanović.
Levi bek Mančester Sitija Aleksandar Kolarov kazao je da se dobro seća kako je Stanković pomagao mladima koji su ulazili u reprezentaciju.
-U vreme mog ulaska u A reprezentaciju Stanković je bio afirmisan i potpuno ostvaren fudbaler u klubu i reprezentaciji, a radio sve da bi se mi, mladi, lakše prilagodili onom što nas čeka u reprezentaciji. Učio nas je da imamo prave ciljeve, kao da se ponašamo u kom trenutku – rekao je Kolarov i dodao da bi voleo da se oktobarski termin zaključi pobedom nad selekcijom Makedonije.
Utakmica izmedju Srbije i Japana igra se sutra od 17.30 na stadionu Karadjordje u Novom Sadu, dok je meč sa Makedonije na programu 15. oktobra u Jagodini.

Povezana vest:  Milojević: Za nijansu smo bili bolji, zasluženo idemo dalje