srb japanZakeroni: Srbija je jedna od jačih ekipa u Evropi

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Alberto Zakeroni rekao je danas da je Srbija jedna od jačih ekipa u Evropi i da mu je drago što je prisustvovao oproštaju Dejana Stankovića.
-Kroz utakmicu smo shvatili šta su naši problemi. Dobro smo igrali protiv jakog protivnika, a smatram da je Srbija jedna od jačih ekipa u Evropi. Protiv takvog tima smo dobro igrali. Moram ovu utakmicu smatrati pozitivnom. Nismo realizovali šanse, što je Srbija uradila – rekao je Zakeroni novinarima posle utakmice u Novom Sadu.
Srbija je u Novom Sadu pobedila Japan sa 2:0 golovima Dušana Tadića i debitanta Miloša Jojića, u prijateljskoj utakmici u kojoj se od „orlova“ oprostio nekadašnji kapiten Dejan Stanković.
-Pre nekoliko meseci smo saznali da će se on povući iz fudbala I bilo mi je veoma žao. Poslednjih 20 godina on je igrao i u napadu i u odbrani, baš je bio dobar igrač. Do pre nekoliko godina Srbija se nalazila u vrhu, a Stanković je bio vođa tog tima. On je bio svetski igrač – rekao je Zakeroni.
Japan je prva reprezentacija koja je, uz domaćina Brazil, obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine.
-Svesni smo svojih problema, koje ponavljamo iz utakmice u utakmicu I moraćemo to da prevaziđemo do Brazila. Trebalo bi da steknemo iskustvo s ekipama na međunarodnom nivou. Takve ekipe igraju oštro, moramo tome još više da se prilagodimo – kazao je Zakeroni.
Novinare je zanimalo da li reprezentativac Japana Keizuke Honda ima kvalitet za Milan, Zakeroni je rekao da kao selektor nije u poziciji da preporučuje igrače klubovima.
-Većina evropskih klubova ima informacija o našim igračima, tako da ima nekoliko kandidata za transfer u velike klubove – dodao je Zakeroni.
On je rekao da je fokusiran samo na mesto selektora Japana i da razmišlja samo o Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Povezana vest:  Policija u Južnoj Africi proverava pretnje