diego-maradona-1

Maradona: Neću navijati za Argentinu

Legendarni fudbaler Dijego Maradona izjavio je danas da neće navijati za reprezentaciju Argentine na predstojećem Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bivši napadač Napolija nikada se nije pomirio s odlukom Fudbalskog saveza Argentine kojom je smenjen sa funkcije selektora posle Svetskog prvenstva 2010. godine. 
On je sada ponovo u Agrentini gde radi kao „duhovni trener“ kluba Deportivo Rijestra u petoj ligi, a od kako je prošle godine napustio klupu ekipe Al Vasl iz Emirata, ima i ulogu sportskog ambasadora Dubaija. 
Kao rezultat njegovog odnosa sa Savezom Argentine, Maradona je najavio da neće navijati za svoju zemlju na predstojećem turniru. 
-Navijaću za Ujedinjene Arapske Emirate, a ne za Argentinu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže domaću ekipu – rekao je Maradona, prenosi goal.com. 
Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina počinje u četvrtak utakmicom između Brazila i Slovačke. U prvom kolu Ujedinjeni Arapski Emirati igraju protiv Hondurasa, a Argentina protiv Irana. 

Povezana vest:  Almerija otpustila trenera Martineza