zvezda-che

Fudbaleri Zvezde: Nema štrajka jer nam je cilj titula

Fudbaleri Crvene zvezde saopštili su danas da, iako postoje uslovi, ekipa neće stupiti u štrajk zbog loše situacije u klubu, jer joj je glavni cilj osvajanje titule prvaka Srbije.
-Da odmah razjasnimo određene medijske špekulacije i neistine, štrajka u svlačionici Crvene zvezde sigurno neće. To je stav svih igrača i članova stručnog štaba. Tu vrstu protesta nikada nećemo primeniti, bez obzira na situaciju jer smatramo da se time ništa ne rešava. Istina je da postoje uslovi za takav vid protesta, ali on se neće desiti – navodi se u otvorenom pismu, poslatom se mejl adrese kapitena Nenada Milijaša, a potpisali su ga svi prvotimci crveno-belih.
U pismu se podseća da igrači Crvene zvezde često nemaju osnovne uslove za rad.
-O finansijskim dugovanjima nećemo mnogo ni da pričamo jer javnost zna već dosta. Mnogi od nas imaju velikih problema sa standovacima jer ne plaćaju kirije. Određena materijalna dobra koja su pojedini igrači kupovali na kredit im se oduzimaju jer ne plaćaju rate na vreme. Naravno, ima igrača koji su u dosadašnjem delu karijere dovoljno zaradili pa nemaju egzistencijalnih problema, ali velika većina živi od onoga što zarađuje u Zvezdi, a tih sredstava nema – poručili su igrači. 
Oni su istakli i da su se igrači naslušali neistinitih i neiskrenih obećanja u vezi sa izmirenjima dugova i nagledali prebacivanja „loptice“ sa jednog na drugog člana razjedinjene uprave.
-Važno je napomenuti da igrači Crvene zvezde nemaju socijalno osiguranje jer se duguje republičkim fondovima koji izdaju knjižice odnosno markice. Većina trenera u stručnom štabu je bez ugovora jer su im istekli u julu, obećan im je novi ali od toga ništa, pa je njihov status amaterski – navodi se u pismu.
Dodaje se i da zbog svega nabrojanog, pritisak na ekipu nije ni normalan, ni produktivan. Kako se ističe, ne postoje nikakvi problemi između ekipe i trenera Slaviše Stojanovića.
-Uprkos svemu što smo rekli, titula šampiona za nas ostaje najveći i jedini cilj, želja, odnosno motiv. Zbog titule ćemo žrtvovati sve i zaista zanemariti sve probleme jer želimo da pokažemo sportski i ljudski karakter. Sigurno smo da ne postoji niko u klubu ko više od nas želi da postanemo šampioni i sigurni smo da ćemo to i uraditi – zaključuje se u pismu. 
Posle osam odigranih kola, Zvezda zauzima peto mesto na tabeli Superlige sa četiri boda manje od vodećih ekipa, Partizana i Čukaričkog.

Povezana vest:  Baloteli u Napoliju do kraja sezone