kadu_fk_cz24. KOLO JELEN SUPER LIGE

Crvena zvezda u Čačku, Partizan dočekuje Rad

Utakmicama 24. kola, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi, a vodeća Crvena zvezda gostuje u Čačku kod Borca, dok drugoplasirani Partizan u malom gradskom derbiju dočekuje Rad. Crveno-beli su u prošlom kolu na svom terenu savladali Mladi radnik sa 4:1, dok su Čačani odigrali bez golova protiv domaćeg Smedereva.

Izabranici Ratka Dostanića imaju četiri boda više od Partizana, koji je u prošlom kolu remizirao sa domaćom Jagodinom. Klupu crno-belih je, nakon poraza u polufinalu kupa od Vojvodine, napustio Goran Stevanović, a još se ne zna ko će voditi ekipu do kraja sezone. Rad, koji u svojim redovima ima najboljeg strelca lige, Andriju Kaluđerovića, u prošlom kolu je savladao Čukarički i napravio veliki korak u borbi za opstanak u Superligi.

Povezana vest:  Ferdinand ide u Brazil, ali kao novinar

U vojvođanskom derbiju u Novom Sadu snage će odmeriti petoplasirana Vojvodina i trećeplasirani Spartak iz Subotice. Novosađani su prošle nedelje remizirali protiv OFK Beograda, dok su Subotičani bili bolji od BSK-a iz Borče. Fudbaleri Javora u Ivanjici će dočekati Smederevo u borbi dva tima koja zauzimaju mesto u „zlatnoj“ sredini tabele, dok će Jagodina eventualnom pobedom protiv BSK-a pokušati da se uključi u borbu za neko od mesta pri vrhu tabele. Poslednjeplasirani Čukarički dočekaće kruševački Napredak u pokušaju da dođe do važnih bodova u borbi za opstanak. Ništa lakši zadatak ne očekuje ni Mladi radnik, koji će u Požarevcu igrati protiv OFK Beograda. Borbu za očuvanje superligaškog statusa nastaviće i Hajduk koji će u Kuli dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca, ekipu koja je poražena samo jednom u prolećom delu šampionata. U subotu se od 16.30 igra šest utakmica 24. kola Superlige, dok se u nedelju od 16.30 sastaju Vojvodina i Spartak, a od 18 sati Partizan i Rad.

Povezana vest:  Švajnštajger zbog povrede pauzira nekoliko nedelja