francuska liga logo

Ministarka sporta Francuske nezadovoljna zbog najave štrajka 

Fudbalski klubovi u Francuskoj trebalo bi još jednom da razmisle pre nego sto se odluče na štrajk kao protest zbog povećanja poreza na zarade preko milion evra, rekla je danas ministarka sporta Francuske Valeri Fujneron.
Francuska ministarka je komentarisala najavu prvoligaških i drugoligaških klubova da sledeće nedelje možda, stupe u štrajk.
-Žao mi je što smo došli do ove tačke – rekla je Fujneron posle sastanka Organizacionog komiteta „EP 2016“.
Ona je naglasila da bi profesionalni fudbaleri trebalo da podele teret krize i da se zajedno sa građanima Francuske bore za oporavak zemlje.
-Francuski narod u vreme kada se bori protiv nezaposlenosti i za oporavak zemlje, ne može da razume da profesionalni fudbaleri – koje vide kao privilegovane, ne žele da učestvuju u tom zajedničkom naporu – rekla je Fujneron.
Francuski mediji objavili su danas da klubovi prve i druge lige razmatraju mogućnost štrajka zbog najnovijih poreskih propisa u toj zemlji koji predviđaju porez od 75 odsto na zaradu preko milion evra. Ovaj poreski propis odnosio bi se na 115 igrača i osam trenera u 14 francuskih klubova, a država bi od poreza prihodovala dodatnih 44 miliona evra.

Povezana vest:  VESTI IZ FUDBALA, Francuska