Iker Casillas 2012

Kasiljas: Želim da ostanem u Realu zauvek

Golman Reala iz Madrida Iker Kasiljas rekao je danas da bi voleo da ostatak karijere provede u tom klubu i pored činjenice da možda neće biti prvi izbor. Kasiljas, koji je za Real branio više od 650 puta od 1999. godine, izgubio je mesto u prvom timu prošle sezone, a među stative je odlukom bivšeg trenera Žozea Morinja stao Dijego Lopez.
Ni sa novim trenerom na klupi, Karlom Anćelotijem, Kasiljas nije branio u utakmicama domaćeg šampionata, ali jeste protiv Galatasaraja i Kopenhagena u Ligi šampiona. 
-Voleo bih da ostanem u Realu zauvek. To je klub o kojem sam sanjao kao dečak i ovde sam stekao svoje sportsko obrazovanje – rekao je Kasiljas za sajt kluba. 
Komentarišući želju Ančelotija da Lopez brani u utaklmicama Primere, on je kazao da je to odluka trenera i da svi imaju pravo da igraju. 
-Igrači su sebični i žele da uvek budu među 11, ali dobar profesionalac prihvata odluke. Boriću se svakog dana da budem u timu – naveo je Kasiljas. 
Real je trenutno treći na tabeli Primere i ima pet bodova manje od Barselone i gradskog rivala Atletika.
-Drugačiji smo tim u odnosu na prošlu godinu. Nov trener, novi igrači… Treba vremena da se prilagodimo, ali smo na dobrom putu – kazao je Kasiljas. 

Povezana vest:  Igrači nisu kažnjeni zbog anti-vladinih protesta