goran_stevanovic_trener_fk_partizanStevanović: Ponosan sam na sve što sam uradio u Partizanu

 

Bivši trener fudbalera Partizana Goran Stevanović rekao je danas da je ostavku podneo jer je to u ovom trenutku najbolje rešenje za klub i istakao da je ponosan što svom nasledniku ostavlja definisani sistem igre i tim sa pobedničkim mentalitetom.

-Moja ostavka je dobra za klub i za igrače, nadam se da će sada povratiti pobednički duh. Ponosan sam na svoj rad u Partizanu u prethodne dve i po godine – kazao je Stevanović, koji je do septembra prošle godine bio pomoćnik Slaviše Jokanovića.

Stevanović je ostavku podneo nakon sinoćnjeg poraza od Vojvodine u polufinalu kupa, jedinog koji je doživeo u domaćim takmičenjima za osam mesecima koliko je vodio crno-bele.

Povezana vest:  Zvezda otkupila Degeneka za 1,5 miliona dolara 

-Ono što ostavljam svom nasledniku, ko god to bio, jeste sistem igre u kojem svako zna gde mu je mesto. Nadam se da će se Mladen) Krstajić oporaviti od povrede, dok je (Ljubomira) Fejsa izgubuljen za ovu sezonu. Odlazim sa samo jednim porazom u domaćim takmičenjima, budući trener nema čega da se plaši jer ova ekipa ima pobednički mentalitet – kazao je Stevanović.

On je ponovio tvrdnju da je jučerašnji poraz posledica „višemesečnog rušenja Partizana“ koje je kulminiralo odlaskom šestorice igrača crno-belih na utakmicu selekcije Super lige Srbije protiv reprezentacije Japana.

Povezana vest:  FIFA suspendovala Marokanca na šest meseci zbog kanabisa

Na toj utakmici Ljubomir Fejsa je doživeo težu povredu, a u postavi Srbije našla su se petorica igrača Partizana, zbog čega je u javnosti vođena velika polemika.

-Da nije bio Partizan u pitanju, podneo bih ostavku onog trenutka kada su igrači otišli u Japan, iako sam rekao da ćemo to kasnije osetiti u igri i rezultatima. Jedino tu sam odstupio od svojih stavova – objasnio je on.

Stevanović je rekao da ne optužuje Fudbalski savez Srbije zbog odlaska igrača u Japan.

Upitan da detaljnije obrazloži tvrdnju o rušenju Partizana, Stevanović je rekao:

-Smena se dugo najavljivala, praktično od jeseni. Jednostavno, u javnosti je postojao pritisak sa kojim su se igrači teško nosily – kazao je on.

Povezana vest:  Japan prvi put pobedio Argentinu

Kao najveće uspehe na klupi Partizana Stevanović je naveo pobedu sa igračem manje protiv Crvene zvezde i trijumf protiv ukrajinskog Šahtjora u Ligi Evropa, kojim su crno-beli prekinuli niz od 12 utakmica bez pobede u kontinentalnim takmičenjima.

-Na našim utakmicama nijedan sudija nije ‘pao’, nije dosuđen nijedan sporni penal. Nije bilo nijednog događaja koji bi doveo u pitanje regularnost prvenstva – zaključio je Stevanović.

Beogradski klub posle podne će saopštiti ime novog trenera, a najverovatnije to će biti Aleksandar Stanojević, aktuelni selektor omladinske reprentacije Srbije.

Do kraja Super lige ostalo je sedam kola, a Partizan za vodećom Crvenom zvezdom zaostaje četiri boda.