ratko_dostanic_objasnjavaDostanić očekuje pobedu protiv Borca

 

Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Borca u Čačku, ali da je cilj njegovih fudbalera nova pobeda.

Fudbaleri Zvezde sutra od 16.30 igraju u Čačku, utakmicu 24. kola Super lige Srbije i pobedom će pokušati da se učvrste na prvom mestu na tabeli. Zvezda ima 61 bod, četiri više od Partizana, dok je Borac 10. sa 27 bodova.

-Očekujem tešku utakmicu, Borac je dobro organizovana ekipa, spoj mladosti i iskustva. Svaka naredna utakmica je najvažnija, malo smo umorni posle utakmice u Kupu, ali naš cilj se zna – najvažnije je da osvojimo nova tri boda – rekao je Dostanić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Prve pobede za Proleter, Čukarički, Mladost i Mačvu

Trener Zvezde rekao je da je ekipa Borca sastavljena od kvalitetnih igrača, ali da ne očekuje nikakvo iznenađenje pošto se ekipe dobro poznaju.

-U svakoj ekipi ima igrača koji žele da se pokažu. Znamo da su kvaliteni, imaju (Miloša) Stojčeva i Bobana Stojanovića. I trener (Miodrag) Martać dobro poznaje naše igrače, ali i stručni štab Zvezde poznaje njihove fudbalere. Pobednika će odlučiti detalji – rekao je on.

-Interesuje nas samo tri boda i ona ekipa koju izvedem na teren u tom trenutku je najbolja – rekao je Dostanić na pitanje novinara da li će pružiti šansu Marku Mugoši.

Povezana vest:  Senegal pobedio Poljsku za kraj prvog kola SP

Dostanić se osvrnuo i na pobedu svojih igrača u polufinalu Kupa. Zvezda je u sredu golom Dejana Lekića u 87. minutu pobedila OFK Beograd i u finalu će igrati sa Vojvodinom, koja je juče pobedila Partizan sa 3:1.

-I u polufinalu Kupa smo igrali borbeno, igrači nisu odustajali i do kraja su poštovali sistem. U polufinale Kupa su ušle četiri najbolje ekipe i nisam iznenađen protivnikom. Ali, ta utakmica nas sada ne interesuje, najvažniji je Borac, imamo vremena da se spremimo za Vojvodinu – rekao je on.

Povezana vest:  Nikolić: Cenim kup, maksimalno ozbiljno na Napredak

Fudbaler Zvezde Nikola Ignjatijević rekao je da će njegov tim ići na pobedu u Čačku.

-Čeka nas teška utakmica. Borac je dobro organizovana ekipa i imaće motiv više da se protiv nas dokažu. Ali, to nas neće uzdrmati, mi ćemo se boriti i pokušati da pobedimo – rekao je Ignjatijević.

Fudbalski klub Crvena zvezda pozvao je svoje pristalice da korektno navijaju u Čačku, posle incidenta koji se dogodio na utakmici polufinala Kupa, kada je na severnoj tribini iz vatrenog oružja ranjen jedan navijač.

Ulaznice za sutrašnju utakmicu prodavaće se na blagajni stadiona u Čačku po ceni od 300 dinara.