Massimiliano-Allegri

LIGA ŠAMPIONA

Milan dočekuje Barselonu u još jednom „večitom“ derbiju

Fudbalska Liga šampiona nastavlja se sutra posle tri nedelje pauze, a navijači će biti u prilici da gledaju jedan od najvećih derbija u modernoj istoriji ovog sporta, pošto će se sastati Milan i Barselona. Dve ekipe su do sada odigrale bezbroj velikih i važnih mečeva, svakako najvažniji je bio onaj iz 1994. godine u finalu, kada su rosoneri predvođeni Dejanom Savićevićem u Atini trijumfovali sa 4:0.
Ipak, od tada je Barselona bila mnogo uspešnija, a prošle sezone Katalonci su eliminisali Milan u osmini finala. Rosoneri su tada kod kuće trijumfovali sa 2:0, ali je u revanšu Barselona dominirala i pobedila sa 4:0.
Trenera Milana Masimilijana Alegrija brine veliki broj povređenih igrača, među kojima je i najbolji strelac Mario Baloteli.
-Još čekamo da nam se vrate igrači, pre svih Pacini, Bonera, Di Šiljo i Baloteli. Biće teško protiv Barselone, ali imamo kvalitet da joj se suprotstavimo. Pokušaćemo da osvojimo tri boda koja bi možda bila i presudna za plasman u narednu fazu takmičenja – kazao je Alegri.
Barselonu očekuje velika nedelja, pošto posle gostovanju u Milanu, za vikend dočekuje najljućeg rivala Real Madrid u El klasiko derbiju.
-Ova nedelja je za nas neka vrsta glavnog testa za ovo polugodište. Zasad nam ide odlično, ali smo visoko postavili lestvicu. Moramo da budemo oprezni kada je u pitanju duel sa Milanom, jer se radi o ekipi koja ima izuzetan takmičarski karakter i veoma dobar napad – kazao je sportski direktor Barselona Andoni Zubizareta.
U drugoj utakmici H grupe škotski Seltik će u Glazgovu dočekati holandski Ajaks. 
„Kelti“ će pokušati da dođu do prve pobede u LŠ ove sezone, dok bi Ajaks eventualnim trijumfom napravio ogroman korak ka osvajanju trećeg mesta koje vodi u Ligu Evrope na proleće.
Zanimljivo bi trebalo da bude u derbiju E grupe, gde će neporaženi Šalke u Gelzenkirhenu dočekati londonski Čelsi.
-Za nas je to veoma važan meč, jer smo u prvom kolu kod kuće izgubili od Bazela. Srećom, nakon toga smo osvojili tri boda u Bukureštu, a sa novom pobedom bi se približili plasmanu u osmini finala – kazao je golman Čelsija Peter Čeh.
U londonskom timu standardno mesto u prvoj postavi trebalo bi da zauzma kapiten selekcije Srbije Branislav Ivanović. Rumunska Steaua dočekaće sutra ekipu Bazela, a poraz bi za ekipu iz Bukurešta verovatno predstavljao i oproštaj od evropskih nadanja. 
Vodeći tim engleske Premijer lige, londonski Arsenal u još jednom od sutrašnjih derbija dočekaće vicešampiona Evrope i Nemačke, Borusiju Dortmund.
Ova dva tima već su igrala u grupnoj fazi LŠ pre dve sezone, a „tobdžije“ su tada zabeležile pobedu i remi.
-Verujem da nas čekaju dve odlične utakmice protiv Borusije. Oba tima su na pravi način počela sezonu. Verujem da bi nama dueli sa Borusijom mogli u velikoj meri da utiču na krajnji ishod sezone – kazao je defanzivac Arsenala Per Mertesaker.
U drugoj utakmici F grupe francuski Olimpik će u Marseju dočekati italijanski Napoli.
Ekipa madridskog Atletika će u G grupi u Beču protiv Austrije pokušati da zadrži stoprocentan učinak, dok će fudbaleri Porta ugostiti ruski Zenit.
Parovi trećeg kola i tabele:
Grupa E:
Steaua – Bazel (20.45)
Šalke – Čelsi (20.45)
TABELA: Šalke 6, Čelsi 3, Bazel 3, Steaua 0.
Grupa F:
Arsenal – Borusija Dortmund (20.45)
Olimpik Marsej – Napoli (20.45)
TABELA: Arsenal 6, Borusija 3, Napoli 3, Marsej 0.
Grupa G:
Porto – Zenit (20.45)
Austrija Beč – Atletiko Madrid (20.45)
TABELA: Atletiko 6, Porto 3, Zenit 1, Austrija 1.
Grupa H:
Seltik – Ajaks (20.45)
Milan – Barselona (20.45)
TABELA: Barselona 6, Milan 4, Ajaks 1, Seltik 0.

Povezana vest:  Kloze: Ne razmišljam o penziji, igraću još dugo