bajern slavlje 2012

LIGA ŠAMPIONA

Bajern igra za treću pobedu u grupi, Roben za rekord

Fudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben pokušaće na sutrašnjoj utakmici protiv Viktorije iz Plzenja u Ligi šampiona da postigne gol i postane tek četvrti igrač koji je na šest uzastopnih mečeva u tom takmičenju bio strelac. Utakmica Bajerna i Viktorije igra se sutra od 20.45 u Minhenu, u trećem kolu Grupe D u Ligi šampiona. Bajern je prvi na tabeli sa svih šest bodova, dok Viktorija do sada nije uspela da osvoji bod.
Roben je postigao golove na poslednjih pet utakmica Bajerna u Ligi šampiona, uključujući i onaj u finalu Lige šampiona prošle sezone, kada je Bajern pobedio Borusiju iz Dortmunda sa 2:1 na Vembliju u maju.
Do sada je to pošlo za rukom samo trojici igrača – Maruanu Šamaku, Buraku Jilmazu i Kristijanu Ronaldo. Bajern ulazi u utakmicu posle pobede u prvenstvu protiv Majnca od 4:1. U nemačkom timu neće biti suspendovanog Džeroma Boatenga, zbog crvenog kartona koji je u utakmici protiv Mančester sitija u prošlom kolu, kao ni Dantea, koji je povredio članak u utakmici protiv Majnca. 
Nastup Frenka Riberija je neizvestan, pošto se oporavlja od povrede stopala. 
-Povredio sam stopalo, ali situacija nije toliko loša. Želeo sam da igram protiv Majnca, ali su lekari rekli da je suviše rizično – rekao je Riberi. 
Bajern je u prva dva kola pobedio CSKA iz Moskve sa 3:0 i Mančester siti sa 3:1 i dok je češki tim izgubio od Sitija sa 0:3 i od CSKA sa 2:3. Klub iz Plzenja u utakmicu ulazi posle remija sa Spartom od 1:1, odnosno posle 11 uzastopnih utakmica bez poraza u prvenstvu. 
Utakmicu će zbog povrede propustiti centralni bek Marijan Cisovski, koji je postigao pet golova u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i defanzivac David Limberski. 
U drugoj utakmici u Grupi D sutra od 18 sati u Moskvi igraju CSKA i Mančester siti. Meč se igra na Himki areni, pošto se stadion Lužnjiki renovira. 
-Moramo da pobedimo, tri boda su veoma važna. Posle pobede na gostovanju protiv Vest Hema u Premijer, ligi želimo da nastavimo niz i da pobedimo u Moskvi – rekao je napadač Sitija Serhio Aguero.
CSKA u utakmicu ulazi posle poraza od Zenita (0:2), a taj klub nije pobedio u poslednjih pet prvenstvenih utakmica. Neizvestan je nastup golmana Igora Akinfejeva, a meč će zbog povreda propustiti Alan Džagojev i Aleksandr Kauna. 

Povezana vest:  Grupa G: CSKA pobedio Real, Roma ubedljiva uz het trik Džeka