engleska_logoPremijer liga: Dva gradska derbija kroje vrh tabele

Dve utakmice obeležiće 35. kolo engleske Premijer lige, a prvi je okršaj gradskih rivala iz Mančestera. Ovakvi dueli su uvek važni, ali čini se da je sada važniji za „građane“ koji vode veliku borbu za četvrto mesto na tabeli. Doduše, „đavoli“ još uvek mogu da odbrane titulu, ali šanse za to su im veoma umanjene. Ipak, tim sa Old Traforda bi mogao da se vrati u igru ukoliko zabeleži pobedu, a Čelsi u gradskom derbiju izgubi od Totenhema, najvećeg rivala Mančester Sitija u borbi za plasman u Ligu šampiona. „Pevci“ su u sredu već dobili najveći gradski derbi pa će na krilima tog uspeha pokušati da skinu još jedan skalp, ali čini se da će to ići teže nego protiv Arsenala.
Portsmut je odavno otpisan, a sve je izvesnije da će u niži rang i Barnli, koji gostuje ćudljivom Sanderlndu, odnosno Hal koji će biti gost Birmingema čija je forma već duže vreme u rapidnom padu. Vest Hem, Vigan i Bolton su trenutno spokojni, ali i njih u ovom kolu čeka težak zadatak. „Čekićari“ će u goste Liverpulu koji bi lako mogao da ostane bez plasmana u evropske kupove, Vigan će dočekati ekipu Arsenala, dok će Bolton u goste neočekivano visoko plasiranom Stouku.

Povezana vest:  Zvezda: Podržavamo inicijativu za vanrednu Skupštinu FSS

Subota, 17. april:
13,45: Mančester Siti – Mančester Junajted
16,00: Birmingem – Hal
16,00: Blekburn – Everton
16,00: Fulam – Vulverhempton
16,00: Stouk – Bolton
16,00: Sanderlend – Barnli
18,30: Totenhem – Čelsi

Nedelja, 18. april:
14,30: Vigan – Arsenal
17,00: Portsmut – Aston Vila

Ponedeljak, 19. april:
21,00: Liverpul – Vest Hem

Povezana vest:  Zidan: Nećemo biti aktivni u januarskom prelaznom roku

Tabela: Čelsi 77, Mančester Junajted 73, Arsenal 71, Mančester Siti (meč manje) 62, Totenhem (meč manje) 61, Liverpul 56, Aston Vila (meč manje) 55, itd.