Diego Costa AtleticoLIGA ŠAMPIONA

Grupa G: Atletiko i Zenit slavili u gostima

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su danas u gostima Austriju iz Beča sa 3:0, dok je Zenit iz Sankt Peterburga slavio na gostovanju u Portugalu protiv Porta sa 1:0 u utakmicama trećeg kola Grupe G Lige šampiona. Atletiko je ovom pobedom došao nadomak plasmana u drugu fazu takmičenja, pošto posle tri kola imaju maksimalnih devet bodova, dok je druoplasirani Zenit sa četiri, a Porto je treći sa tri, Austrija je poslednja sa jednim. 
„Jorgandžije“ su u Beču bez većih problema slavili, a junak pobede bio je Dijego Košta, koji je bio dvostruki strelac. Madriđani su poveli preko Raula Garsije u 8. minutu zahvaljujući asistenciji Filipea Luisa.
Košta je solo prodorom od sredine terena u 20. minutu doveo Atletiko do 2:0, da bi konačnan rezultat postavio u 53. na dodavanje Emilijana Insue sa leve strane. 
Na utakmici u Portugalu, između Porta i Zenita, domaća ekipa je od šestog minuta igrala sa igračem manje, pošto je Ektor Erera zaradio crveni karton. Erera je prvo u petom minutu srušio Hulka i zbog faula zaradio žuti karton, da bi potom, kada su gosti izvodili slobodan udarac, ranije izleteo iz živog zida i tako dobio drugi žuti i isključenje. 
Gosti, uproks igraču više nisu imali terensku inicijativu, uglavnom su napadali preko bokova, da bi tek u 86. minutu Aleksandar Keržakov zatresao mrežu Porta i tako doneo svojoj ekipi prvu pobedu u ovoj sezoni Lige šampiona. 

Povezana vest:  Di Mateo: Ovo je neverovatan uspeh