Manchester United Real SociedadGrupa A: Pobede Mančester junajteda i Bajera

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas na svom stadionu Real Sosijedad sa 1:0, dok je Bajer iz Leverkuzna slavio protiv Šahtjora sa 4:0 u utakmicama trećeg kola Lige šampiona.
Mančester se tako posle ovog trijumfa osamostalio na prvom mestu na tabeli sa sedam bodova, Bajer je drugi sa šest, dok je Šahtjor treći sa četiri, a Real Sosijedad je na poslednjem četvrtom bez bodova.
„Crveni đavolji“ su na stadionu „Old Traford“ u ranoj fazi meča došli do prednsoti, koju su sačuvali do kraja i tako upisali drugu pobedu u takmičenju.
Pobedu ekipi Dejvida Mojsa doneo je autogolom Injigo Martines u drugom minutu, kada se lopta posle udarca Vejna Runija sa oko 15 metara levo iskosa odbila od stative, pa o štopera Sosijedada.
Nemački Bajer na svom terenu ubedljivo je pobedio Šahtjor iz Donjecka, a junak pobede bio je Štefan Kisling, koji je postigao dva gola.
Bajer je u 22. minutu posle gola Kislinga došao do prvog gola na meča, da bi Simon Rolfs u 50. povisio na 2:0 iz jedanaesterca, koji je minut ranije iznudio Kisling.
U 58. minutu Bajer je došao do 3:0. Pogodio je Sidnej Sem na dodavanje Min Sona, da bi u 72. minutu odbrana Ukrajinaca ponovo popustila, a strelac je ponovo bio Kisling.

Povezana vest:  SP JAR, Danas na Svetskom prvenstvu