nemacka_logo copyNEMAČKA LIGA, Vesti
Kone snažno tone
Hanover je u nezavidnoj situaciji, a posao ovom timu će dodatno otežati povrede koje su zaradili Arouna Kone i Elson. Obojica su stigli u klub tokom zimskog prelaznog roka. Reprezentativac Obale Slonovače je pozajmljen od Sevilje, a došao je u nadi da će putem nastupa za Hanover obezbediti mesto u državnom timu na Svetskom prvenstvu. Po svemu sudeći u takvoj nameri će ga onemogućiti ozleda zbog koje će propustiti ostatak sezone u Bundesligi. Elson je došao iz Štutgarta i blistao je u nedavnoj pobedi nad Šalkeom. Trener Mirko Slomka je zkaključio:
– Prve prognoze nisu sjajne. Izgleda da neće doći do njihovog skorog povratka u postavu. Lekari još uvek razmatraju i mogućnost da dođe do hirurškog zahvata, što bi podrazumevalo i višemesečnu pauzu.
Loew nemirno spava
Joachim Loew, selektor Nemačke, ne gleda s oduševljenjem na formu nosilaca reprezentivne igre. On je izjavio:
– Iako nisam zabrinut nemoguće je sakriti da je situacija ozbiljna. Imaćemo veoma malo vremena da pojedince dovedemo do željene kondicije.
Nemci će se u Južnoj Africi boriti za treću titulu prvaka sveta. Nedavno su poraženi od Argentine u prijateljskom meču, a slede pripremni dueli s Maltom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom. Loew ima o čemu da razmišlja budući da udarni napadački tandem, koji čine Miroslav Klose iz Bajerna i Lukas Podolski, špic Kelna, ne može da se pohvali efikasnošću u tekućem šampionatu. Ipak, Loew pronalazi utehu u činjenici da su na ranijim nadmetanjima pojedini fudbaleri uspeli da prevaziđu loše nastupe u prvenstvenim mečevima i zablistaju:
– Uzbuđenje koje podrazumeva učešće na Svetskom prvenstvu često doprinese boljoj igri reprezentativnih kandidata. Podolski je tu teoriju već dokazao na Evropskom prvenstvu 2008.
U svetlu pomenutih činjenica javnost vrši sve snažniji pritisak da se u državni tim vrati Kevin Kuranyi, igrač Šalkea koji je u sukobu sa selektorom još od oktobra 2008. i kvalifikacionog duela s Rusijom. Nemci će se za prvenstvo u Južnoj Africi pripremati u Italiji.
Bohum bez kapitena
Borbu Bohuma za opstanak značajno je iskomplikovala povreda Christopha Dabrowskog. Kapiten i predvodnik ekipe se ozledio u 57. minutu meča protiv Hamburgera. Gosti su delom zahvaljujući njegovom izlasku iz igre u samom finišu došli do gola vrednog pobede. Trener Heiko Herrlich će teško nadoknaditi izostanak Dabrowskog, koji je odigrao čak 29 utakmica u tekućem šampionatu. Stradala mu je Ahilova tetiva i zato će propustiti duele s Kelnom, Štutgartom, Bajernom i Hanoverom.
Povezana vest:  Janković: Najjači sastav za meč sa Šahtjorom