stadion partizana ceo derbi

Partizan: Dug Partizana je 600 miliona dinara

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da dug tog kluba iznosi 600 miliona dinara, a ne 25 miliona evra kako je ranije objavljeno u medijima. 
-Mi smo 16. avgusta ove godine objavili da je negativna razlika između obrtne imovine kluba i kratkoročnih obaveza iznosila približno 800 miliona dinara na dan 31.12.2012. godine i da se u toku 2013. očekuje smanjenje te negativne razlike. Na današnji dan dospele neizmirene obaveze kluba iznose 600 miliona dinara, a u 2013. očekujemo pozitivan rezultat poslovanja – navodi se u saopštenju.
Partizan, kako je objavljeno na sajtu kluba, izmiruje svoje obaveze, neke sa zakašnjenjem, ali nastoji da kvalitet tima i postignuti rezultati budu u skladu sa očekivanjima navijača. 
-Na žalost, srpska javnost funkcioniše tako što jednom objavljena laž postaje istina, a demanti i prava istina ostaju bez efekta. Pri svemu tome, podaci o poslovanju kluba su lako proverljivi, godišnji izveštaji se objavljuju na sajtu Agencije za privredne registre, izveštaji revizora dostupni su nadležnim fudbalskim i državnim organima – dodaje se u saopštenju. 
Crno-beli su istakli i da se neprestano nameće pitanje transfera igrača u inostranstvo, iako i „najpovršnija analiza“ pokazuje da bez tih prihoda srpski profesionalni fudbal ne bi mogao da postoji. 
-U periodu od 2008. do 2012, za pet kalendarskih godina, Partizan je prihodovao od transfera igrača iznos od 5,25 milijardi dinara, dok su za isti period rashodi ličnih primanja igrača i drugih kategorija zaposlenih u klubu iznosili 4,24 milijardi dinara – navodi se u saopštenju Partizana. 
Iz kluba navode i da je „famozni transfer igrača“ dovoljan da se pokriju troškovi ličnih primanja 250 igrača, trenera i ostalih zaposlenih na stadionu u Humskoj 1 i u Sportskom centru Teleoptik, koji čine nešto više polovine od ukupnih rashoda kluba.
-Za obeštećenja prilikom dovođenja igrača utrošeno je u proseku dva miliona evra godišnje u vremenu od 2008. do 2012. godine. U posmatranom periodu ukupni poslovni rashodi kluba iznosili su 8,44 milijardi dinara, znatno više od prihoda od transfera, glavnog izvora sredstava kluba. Razlika se nadoknađuje prihodima od sponzorstva, UEFA, televizijskih prava i ulaznica – piše u saopštenju. 
Aktuelni šmapion Srbije je naveo i da nije želeo da se odrekne takmičarskih ambicija ni po cenu povremenih finansijskih poteškoća, „o čemu svedoči šet uzastopnih titula, tri kupa i četiri plasmana u grupne faze kupova UEFA“.
-Stanje u srpskom sportu je veoma teško, u Partizanu ponajmanje, ali takođe teško. Svima nam je potrebna strategija oporavka, saradnja sa državnim organima, objektivna analiza, revizija zakonskih rešenja, strpljenje i razumevanje. Da li je kreiranje i sprovođenje neistinitih kampanja put oporavka, da li bilo kome može tako da se pomogne – navodi se u saopštenju. 
Crno-beli su istakli i da se ne bave problemima drugih, već da žele aktivno da učestvuju u rešavanju nagomilanih problema srpskog sporta. 
-Ali ne možemo da prihvatimo stvaranje veštačke ravnoteže sa drugima, i to metodom javnog iznošenja i promovisanja neistina i izmišljotina u cilju obmanjivanja navijača, državnih organa i svih drugih. Tako se ne može pomoći nikome da reši svoje probleme, a odmaže se onima koji u ekstremno teškim uslovima uspevaju da postižu sportske uspehe i ostvaruju poslovnu stabilnost – zaključuje se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Platini prvi put na utakmici od suspenzije