spanija_logoŠPANSKA LIGA, Vesti
Pauza za Iniestu
Andres Iniesta neće moći da pomogne saigračima iz Barselone u narednih mesec dana. Ako prognoza lekara, o oporavku fudbalera od povrede bicepsa desne noge, bude doslovno tačna, Iniesta bi se po potrebi vratio na teren u završnom meču sezone protiv Valjadolida. Zanimljivo je da je reprezentativac Španije identičnu ozledu zaradio 28. marta, tokom prvenstvenog duela s Majorkom. Tad je pauzirao samo deset dana. Novi peh zadesio ga je na treningu. Na bolove se požalio i Zlatan Ibrahimović, ali se on tokom nedelje oporavio i vežbao uz ostatak ekipe. Najverovatnije će se vratiti u postavu već za vikend.
Alonso gleda u sopstveno dvorište
Real nije pronašao rešenje za zahuktalu Barselonu u derbiju sezone. Poraz u Madridu značajno je umanjio šanse da se ova ekipa domogne titule, ali Xabi Alonso ne očajava:
– Mislim da ne treba da težimo dostizanju nivoa na kojem je trenutno naš rival već da zadržimo nameru da postanemo kvalitetan tim. Nema ni vremena za drastičnije promene. Borićemo se svim silama za preostale bodove i nadati se da će Barselona negde kiksnuti. Svesni smo medijskog pritiska, ali novinari ne bi trebalo da žure sa zaključcima. Pokušaćemo da im pravovremeno zapušimo usta.
Banega se izvinio
Ever Banega, fudbaler Valensije, nije dobro podneo odluku trenera Unaija Emerya da ga zameni u prošlom kolu. Stručnjakova ruka je ostala da „visi“ u vazduhu, budući da Argentinac nije prihvatio rukovanje. Naknadno se pokajao:
– Žao mi je zbog tog gesta. Znam da sam pogrešio. Nikad više neću ponoviti takav propust. Gubili smo, a mene je jak emotivni nalet naterao da učinim nešto što nije u redu. Izvinjavam se saigračima, stručnom štabu i našim vernim navijačima.
Povezana vest:  Mediji: Klop u četvrtak u Liverpulu na završnim pregovorima