sep blater 2

Blater: Rusiji neće biti oduzeto SP 2018. godine

Predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je danas da Rusiji i pored problema klubova sa rasizmom navijača, neće biti oduzeta organizacija Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine. Blater je rekao da Rusija ima problem sa rasizmom navijača, ali „da joj se zbog toga ne može oduzeti svetski šampionat“.
-To je nemoguće – rekao je Blater i najavio da će čelnici Fife razgovarati sa članovima Organizacionog odbora Svetskog prvenstva 2018. godine o tome kako iskoreniti rasizam sa utakmica. 
Navijači CSKA iz Moskve su prošle srede, tokom utakmice sa Mančester sitijem u Ligi šampiona, na rasnoj osnovi vređali fudbalera engleske ekipe, poreklom iz Obale Slonovače, Jaja Turea. Evropska fudbalska unija (Uefa) zbog toga je u petak pokrenula disciplinski postupak protiv moskovskog kluba. 
CSKA je saopštio da su optužbe za rasizam neosnovane. Generalni sekretar Fife Žerom Valke će u ponedeljak i utorak razogovarati za Izvršnim direktorom Organizacionog odbora Aleksejom Sorokinom o primeni „programa protiv rasizma“. 

Povezana vest:  Krunić: Poštujem Voždovac, ali od nas sve zavisi