tole karadzic 8

Karadžić i Vokri na sastanku kod Blatera

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozef Sep Blater ugostio je danas u Cirihu predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića i prvog čoveka kosovskog saveza Fadilja Vokrija i na taj način započeta je serija razgovora oko statusa nepriznatog saveza iz južne srpske pokrajine.
Sastanak Karadžića i Vokrija najavljen je u junu, kada je Blater posetio Beograd i u razgovoru sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem izrazio želju da se dođe do rešenja koje će omogućiti razvoj fudbala na Kosovu. 
Kako je saopšteno iz FIFA na sastanku je dogovoreno da se nastave razgovori u cilju pronalaženja obostrano korisnog rešenja. Obe strane složile su se da se ponovo sastanu krajem novembra, uoči sledeće sednice Izvršnog komiteta FIFA, koja je zakazana za 4. i 5. decembar.
U delegaciji Srbije osim predsednika Karadžića bili su potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković.
Kosovski savez nije član ni FIFA, ni Evropske fudbalske unije (UEFA). Ipak, FIFA je proletos dozvolila odigravanje prijateljskih utakmica ženskim i timovima mlađih kategorija sa Kosova sa protivnicima iz zemalja koje su ga priznale.

Povezana vest:  Nikolić posetio fudbalsku reprezentaciju Srbije