FUDBALSKA-LOPTA

Markarijan nije više selektor Perua

Selektor Perua Serhio Markarijan odbio je ponudu da ostane na kormilu te reprezentacije, posle neuspeha u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine.
-Stvari nisu išle onako kako sam planirao i osećam se odgovrnim za neuspeh. Rekao sam ranije da neću da nastavim da radim kao selektor, ukoliko se tim ne kvalifikuje na Mundijal – rekao je urugvajski stručnjak za Kanal N.
Šezdesetosmogodišnji Markarijan ranije je trenirao klubove u Paragvaju, Čileu i Peruu, osvajajući titule u sve tri zemlje, kao i u Grčkoj i Meksiku. Markarijan je uspešno predvodio Paragvaj u kvalifikacijama za Mundijal 2002, da bi potom bio smenjen, a na njegovo mesto je došao Čezare Maldini.
Peru, koji se nije kvalifikovao na Mundijal jošs od 1982. godine, završio je na sedmom mestu u grupi južnoameričkih kvalifikacija sa 15 bodova iz 16 utakmica. Peru je u kvalifikacijama osvojio samo jedan bod na strani u osam utakmica. Peru je najbolji rezultat pod Markarijanom postigao na Kupu Amerike 2011. kada je igrao u polufinalu.

Povezana vest:  NOVI POTRESI U HUMSKOJ 1, Fudbaleri Partizani spremaju štrajk!!!