Jose Mourinho Chelsea Press Conference

Murinjo: Igrači su najzaslužniji za rezultate Čelsija

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ocenio je danas da su igrači najzaslužniji za seriju sjajnih rezultata londonskog kluba u dosadašnjem delu sezone.
Frenk Lampard i Obi Mikel su ranije ove nedelje istakli da je tim vratio pobednički mentalitet dolaskom Murinja na kormilo.
Trijumf protiv Mančester Sitija od 2:1 i pobeda nad Arsenalom u Liga Kupu od 2:0, ojačali su Čelsijeve šampionske pretenzije.
Prošle sezone, klub je bio fokusiran na zauzimanje jednog od prva četiri mesta, ali je Murinjo sada odlučan da se ne zadovoljji samo tim ambicijama.
On smatra da je napredak tima ostvaren „iznutra“, zahvaljujuchi pre svega, zalaganju igrača.
-Mislim da možete da menjate stvari na bolje u timu samo ako u toj vašoj ideji učestvuju igrači. Ako oni nisu otvoreni za sprovođenje glavne ideje, uzalud vam je trud – možete da se borite koliko hochete, nechete uspeti – rekao je Murinjo.
On je dodao da igrači daju „fantastičan doprinos timu“.
Povratak u formu Fernanda Toresa jedan je od razloga Čelsijeve sjajne „trke“ od početka sezone.
-Fernando je sam zaslužan za svakodnevnu motivaciju i posvechenost. Mislim da na njega ove pobede neche loše uticati. Želim da bude stabilan i da se ne brine da li che postichi gol, ili ne. Samo neka nastavi da radi za tim“ -rekao je Murinjo.

Povezana vest:  Đukić: Trebaju nam tri boda protiv Mačve