fkp-rad 0004

Kompletan UO FK Rad podneo ostavku

Kompletan upravni odbor fudbalskog kluba Rad podneo je danas neopozive ostavke na svoje funkcije, a one će stupiti na snagu kada ih sledeće nedelje usvoji skupština. U saopštenju beogradskog kluba ne navodi se ko će obavljati upravne funkcije u Radu, ali je pomenuto da i navijači žele da preuzmu funkcije.
Dosadašnji UO Rada je saopštio da se na ovaj korak odlučio „zbog dešavanja“ u klubu i oko njega, ne precizirajući o čemu se tačno radi. UO je naveo da to „nikako“ ne može „pozitivno uticati na dalji rad i funkcionisanje kluba, te održavanje pozitivnog imidža koji je u prethodnim godinama Rad imao“.
-Bez obzira na sve napore koji su činjeni da se klub stabilizuje, članovi upravnog odbora smatraju da nisu u stanju da se nose sa novonastalom situacijom – navodi se u saopštenju. 
Dosadašnji finansijer kluba Ranko Stojić ranije je rekao da će u februaru napustiti klub, a UO je naveo da je to bio rok da bi se „zainteresovani za preuzimanje kluba“ uveli u posao i upoznali sa problemima. 
-Međutim, u razgovorima sa zainteresovanima za preuzimanje kluba, a posebno sa predstavnicima navijača, došlo je do različitih mišljenja i stavova, jer su isti bili izričiti u nameri da se preuzimanje kluba izvrši u najkraćem mogućem roku – navodi se u saopštenju. 
UO je na današnjoj sednici i prihvatio ostavku dosadašnjeg generalnog direktora Nenada Popovića, a na mesto privremeno je postavljena legenda kluba Čedomir Đoinčević. 

Povezana vest:  Infantino se sad zalaže za 48 timova na Svetskom prvenstvu