zvezda jagodina slavlje

Crvena zvezda pobedila Partizan u 145. Derbiju

 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Partizana sa 1:0, u utakmici 11. kola Superlige Srbije. Pobedom u 145. večitom derbiju crveno-beli su preuzeli drugo mesto na tabeli i sada zaostaju samo bod za vodećim Partizanom.
Utakmica je odigrana pred 40.034 gledalaca, a sudio je Milorad Mažić iz Vrbasa.
Strelac: Obradović (autogol) u 19. minutu.
Žuti kartoni: Pečnik, Mijailović, Kasalica (Crvena zvezda), Gulan (Partizan).
Crveni karton: Lazić (Crvena zvezda) u 90. minutu.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović, Gogić, Milijaš (od 84. Mladenović), Ninković (od 90. Savićević), Pečnik, Kasalica, Dauda (od 87. Mrđa).
PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Gulan (od 46. Ilić), Marković, Jojić, Ninković (od 68. Luka), Živković (od 86. Grbić), Kojić.
Crvena zvezda slavi Milana Obradovića, najiskusnijeg protivničkog igrača i debitanta na derbiju. Štoper Partizana poklonio je gol večitom rivalu, savladao sopstvenog golmana Vladimira Stojkovića i doneo crveno-belima pobedu u 145. derbiju.
Shodno očekivanjima, derbi po kvalitetu igre nije bio na evropskom nivou, a dobri potezi bili su pravi izuzeci. 
Nažalost, jači pečat ostavili su navijači Partizana koji su početkom drugog poluvremena izazvali desetominutni prekid, jer su na nekoliko mesta zapalili južnu tribinu.
Nekoliko ekipa vatrogasaca na kraju je uz mnogo muke i truda uspelo da se izbori sa vatrenom stihijom. 
Posle autogola Obradovića, crno-beli su preuzeli inicijativu, ali bez konkretnog rezultata. Najbolju šansu za Partizan propusio je Nemanja Kojić u 29. minutu, kada je sa pet metara šutirao preko gola. 
Drugo poluvreme bilo je još siromašnije od prvog dela meča, a najveće uzbuđenje dogodilo se u 68. minutu, kada je Abiola Dauda mogao da duplira prednost, ali ga je izblokirao Vojislav Stanković. 
Do kraja meča šansu je imao i Partizanov rezervista Predrag Luka, ali je Boban Bajković bio na visini zadatka, dok je Stojković u 95. minutu zaustavio udarac Nejca Pečnika.
Među mnogobrojnim zvanicima u svečanoj loži bio je i selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović. 

Povezana vest:  SP ZA ŽENE, Dopingovana Kolumbijka imala hormonsku terapiju