slavisa stojanovic radnicki crvena  zvezda

Stojanović: Derbi ispod očekivanja, ali važna je pobeda

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je večeras da mu je pobeda u 145. večitom derbiju mnogo važnija od činjenice da njegova ekipa, kao ni Partizan, nije pružila igru na nivou dva najbolja srpska kluba.
-Strpljivo smo čekali priliku, protivnik nam je to omogućio. Kad se to desilo, čuvali smo prednost i vrebali novu šansu. Možda smo mogli čak i bolje. Branili smo se disciplinovano i odgovorno i na našu sreću, osvojili tri boda – kazao je Stojanović na konferenciji za novinare posle meča. 
Crveno-beli su slavili protiv Partizana autogolom iskusnog Milana Obradovića u 19. minutu.
-Nije bila baš neka utakmica, što se tiče nekih elemenata koji krase igru i dovode publiku na stadion. Važnost utakmice, pogotovo za nas, vodila je meč na jedini način na koji smo mogli da pobedimo. Bilo je i mečeva kad smo dobro igrali, pa nije bilo ništa. Nije ovo bilo na nivou dve najbolje srpske ekipe – istakao je slovenački stručnjak. 
Stojanović nije želeo ponovo da priča o svom mogućem odlasku sa klupe Zvezde.
-Od početka šampionata bijemo bitku sa greškama u poslednjoj liniji. Izgubili smo dosta bodova, kao što se to desilo Partizanu danas. Večeras nam je zadnja linija delovala kompaktnije – zaključio je trener Zvezde. 
Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da je njegov tim igrao loše i da je ekipu „šokirao“ autogol. 
-Nije lako da se ovako izgubi, utakmica je bila izjednačena. Šokantno je delovao taj gol na nas. U drugom poluvremenu smo imali inicijativu, ali nažalost nismo uspeli – pokušao je Rašović da objasni uzroke poraza.
On se složio da večiti derbi nije opravdao očekivanja i epitet najbolje srpske fudbalske utakmice. 
-Svakako da bi derbi trebalo da bude bolji i drugačiji. Nismo bili pravi tim, bili smo rastrzani i nervozni. Nismo uspeli da se povežemo u dođemo do igre. To je imalo uticaja na rezultat – naveo je on. 
Rašović je priznao da je ekipi možda potrebna i „šok-terapija“, ali je podsetio da su crno-beli i dalje prvi na tabeli. 
Ni jedan ni drugi trener nisu želeli da komentarišu incident na južnoj tribini, koju su navijači Partizana početkom drugog poluvremena zapalili na više mesta.

Povezana vest:  Zvezda se izjednačila po bodovima sa Partizanom