Cristiano Ronaldo Manchester United Real

Real jedva sačuvao pobedu nad Valjekanom

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su večeras na gostujućem terenu ekipu Rajo Valjakana sa 3:2, u utakmici 12. kola prvenstva Španije. „Kraljevski klub“ zabeležio je očekivanu pobedu, ali je posle vođstva od 3:0 morao da strepi za bodove. Domaćin je u nastavku postigao dva gola iz penala i to u roku od dva minuta, pa su Madriđani do kraja susreta uz dosta napora branili stečenu prednost.
Kristijano Ronaldo je potvrdio sjajnu formu postigavši dva pogotka i sa ukupno 13 golova ove sezone preuzeo je čelo liste strelaca Primere.
Real na trećem mestu i dalje zaostaje šest bodova za vodećom Barselonom, dok je Valjekano pao na dno tabele.
Ranije danas Sosijedad je kod kuće u San Sebastijanu „isprašio“ Osasunu (5:0), dok je Almerija postigla veoma značajnu pobedu nad Valjadolidom (1:0) i prepustila „fenjer“ Valjekanu.
Rezultati:
Rajo Valjekano – Real Madrid 2:3 (Vijera 53. penal, 55. penal – Ronaldo 3, 48, Benzema 31)
Almerija – Valjadolid 1:0 (Rodri 38)
Sosijedad – Osasuna 5:0 (Ansotegi 45, Martinez 47, Grizman 56, Kastro 81, Seferović 87)
Od 22 sata igraju Sevilja i Selta Vigo.
Odigrano juče: Barselona – Espanjol 1:0.
Sutra se sastaju Hetafe – Valensija, Atletiko Madrid – Atletik Bilbao, Levante – Granada i Malaga – Betis, a u ponedeljak Elče – Viljareal.
Tabela: Barselona 34 boda, Atletiko Madrid 30, Real Madrid 28, Viljareal i Atletik Bilbao po 20, Hetafe 19, Sosijedad i Levante po 17, Espanjol 15, itd.

Povezana vest:  Bufon: Finale nam je suđeno; Vidal: Svi smo kao braća