lav kup logo

U ponedeljak žreb za četvrtfinale Kupa Srbije

Žreb za četvrtfinalne utakmice fudbalskog Kupa Srbije održaće se u ponedeljak, 11. novembra u Beogradu. Kako je danas saopštio Fudbalski savez Srbije, žreb za četvrtfinale Kupa Srbije održaće se u 12.30 u hotelu Hajat. 
Klubovi će prilikom žreba biti raspoređeni u dva „šešira“. U prvom „šeširu“ predviđeno je da budu polufinalisti Kupa iz prošle sezone: Jagodina, Vojvodina, OFK Beograd i Javor, ali pošto se klub iz Ivanjice nije plasirao u četvrtfinale, u prvi „šešir“ premešten je šampion iz prošle sezone, Partizan. 
U drugom „šeširu“ su: Crvena zvezda, Sloboda, Spartak i Donji Srem, pa je moguće da se „večiti“ rivali sastanu u četvrtfinalu Kupa. Domaćini u četvrtfinalu će biti ekipe koje su na utakmicama šesnaestine i osmine finala bile više puta gost od kluba sa kojim su izvučeni na žrebu. 
Na osnovu toga, Jagodina će sigurno igrati na svom terenu, pošto je u prethodna dva kola gostovala.  Ako su oba žrebana kluba odigrala isti broj utakmica na gostujućem terenu, oni će biti stavljeni u treći „šešir“, pa će na domaćem terenu igrati klub koji bude prvi izvučen. 
Četvrtfinalne utakmice su na programu u sredu, 4. decembra. 

Povezana vest:  Kežman: Sergej je veoma srećan u Laciju