Tottenham_HotspurTotenhem pobedio Čelsi i zakomplikovao borbu za titulu
Fudbaleri Totenhema pobedili su večeras Čelsi sa 2:1 i omogućili Mančester junajtedu da se vrati u trku za titulu šampiona Engleske.
Totenhem je poveo u 15. minutu utakmice 35. kola Premijer lige kada je Džermejn Defo pogodio protivničku mrežu sa penala dosuđenog zato što je kapiten Čelsija Džon Teri rukom igrao u svom kaznenom prostoru.
Vođstvo Totenhema duplirao je Geret Bejl, koji je u 44. minutu sam sebi stvorio šansu i preciznim šutem sa ivice šesnaesterca savladao Džona Terija.
Situaciju Čelsija u finišu je dodatno pogoršalo isključenje Terija, koji je za tri minuta dobio dva žuta kartona.
Čelsi je, ipak, uspeo da preko Frenka Lamparda u sudijskoj nadoknadi postigne utešni gol, ali ne i da izbegne poraz.
Totenhem je tako preuzeo četvrto mesto na tabeli Premijer lige, poslednje koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona.
„Pevci“ iz Londona su na toj poziciji pretekli Mančester Siti, koji je u gradskom derbiju izgubio od Mančester junajteda sa 0:1 pošto je Pol Skols postigao jedini gol u trećem minutu sudijske nadoknade.
Mančester junajted je tako zaostatak za Čelsijem smanjio na svega bod, pa će u poslednja tri kola sezone pokušati da preuzme lidersku poziciju i osvoji četvrtu uzastopnu titulu prvaka Premijer lige.
Treći je Arsenal, koji će sutra gostovati kod Vigana, dok će Aston Vila putovati na megdan Portsmutu, koji je već izgubio prvoligaški status. Poslednja utakmica igraće se u ponedeljak kada će Liverpul dočekati Vest Hem, još jedan tim koji se bori za opstanak.
Važne bodove u toj borbi danas je izgubio pretposlednji Barnli, koji je poražen na gostovanju kod Sanderlenda sa 1:2. Istim rezultatom je Bolton savladao Stouk Siti.
Everton je pobedio Blekburn sa 3:2 golom u Tima Kejhila u 90. minutu.
Utakmice Fulam – Vulverhempton i Birmingem Siti – Hal Siti završene su bez golova.
Povezana vest:  Uefa odbacila žalbu Sevilje